האוקיינוסים חמים יותר, גבוהים יותר וחומציים יותר - כך מזהיר דוח חדש של ארגון האקלים הבין-לאומי. לפי הדוח, בשנת 2021 מי האוקיינוסים עלו לרמות החמות והחומציות ביותר שתועדו, ומגשי הקרח שנמסים שהעלו את פני הים ב-4.5 סנטימטרים בעשור האחרון, העלו אותם לגבהים חדשים.

הארגון המטאורולוגי העולמי (WMO) של האו"ם פרסם בדוח "מצב האקלים הגלובלי" אזהרה לאנושות. "האקלים שלנו משתנה לנגד עינינו. החום שנלכד על ידי גזי חממה - שנפלטים בידי האדם, יחמם את כדור הארץ במשך דורות רבים קדימה", אמר המזכ"ל פטרי טאלאס בהצהרה.

דו"ח האקלים של האו"ם (צילום: רויטרס)
דו"ח האקלים של האו"ם | צילום: רויטרס

דוח הארגון תואם את הערכת האקלים האחרונה של האו"ם, שהזהירה כי האנושות חייבת לצמצם באופן דרסטי את פליטת גזי החממה. אם זה לא יקרה, נצטרך להתמודד עם שינויים קיצוניים יותר ויותר באקלים בכל רחבי העולם. הטמפרטורה הממוצעת בשנה שעברה הייתה 1.11 מעלות צלזיוס מעל הממוצע הטרום תעשייתי - כאשר העולם מתקרב לסף ה-1.5. מעבר למספר הזה, על פי הערכות, צפויות השפעות ההתחממות הגלובלית להיות דרסטיות.

האוקיינוסים סופגים חלק ניכר מההתחממות ומהפליטות המזהמות שלנו, גופי המים סופגים כ-90% מהחום המצטבר בכדור הארץ. בנוסף נטען בדוח, כי האוקיינוס התחמם מהר יותר ב-20 השנים האחרונות והגיע לשיא חדש ב-2021 והוא צפוי להתחמם עוד יותר. "להפוך ולבטל את השינויים האלה שאנו עושים באוקיינוס ייקח כנראה עוד מאות או אלפי שנים", ציין טאלאס. 

דו"ח האקלים של האו"ם (צילום: רויטרס)
דו"ח האקלים של האו"ם | צילום: רויטרס