2 נפגעים בעקבות דליפת חומר מסוכן בצפון, ביישובים סמוכים הונחו להסתגר
עננה בצבע צהוב-כתום נצפתה מעל מפעל חומרי ניקוי בקיבוץ דליה - בעקבות דליפת חומרים מסוכנים במקום • התושבים בעין השופט, רמת השופט ודליה הונחו להסתגר בביתם - ובהמשך הוכרזה חזרה לשגרה • צוותים רבים מתחנת עפולה הגיעו למקום וכן יחידת הניטור והטיפול בחומרים מסוכנים של מחוז צפון


2 אנשים נפגעו בעקבות נשימת חומרים מסוכנים שדלפו הבוקר (שני) ממפעל בקיבוץ דליה בצפון הארץ. תושבי היישובים הסמוכים הונחו להסתגר בביתם - ולאחר זמן קצר הורשו לצאת. על פי הדיווח הראשוני מעל המקום הופיעה עננה בצבע צהוב-כתום. צוותים רבים מתחנת עפולה בדרכם לאירוע וכן יחידת הניטור והטיפול בחומרים מסוכנים של מחוז צפון.
מדוברות כבאות והצלה נמסר כי מדובר על ריאקציה של 3 חומרים כימיים בתוך המפעל שיצרו עננה רעילה: "צוות המפעל הצליח להכיל את העננה וכעת לוחמי האש מבצעים ניטור ערכים והכלה מלאה למוקד". אנשי המפעל דיווחו על שני נפגעים עקב נשימת החומר, מטופלים במקום על ידי גורמי רפואה.

במשרד להגנת הסביבה דיווחו כי מקור תקלה הוא בתהליך הייצור במפעל בקיבוץ דליה: "כונן המשרד יצא לאירוע באופן מיידי על-מנת לסייע לכוחות החירום ולבחון את נסיבות האירוע. המשרד להגנת הסביבה יתחקר את האירוע ואת הנסיבות שהובילו לתקלה, ויפעל בהתאם לממצאים".
בשעה 10:00 התקבל דיווח במוקד 102 של דוברות כבאות והצלה על דליפת חומרים מסוכנים ממפעל חומרי ניקוי בקיבוץ דליה. בעקבות זאת, הועברה הנחיה לתושבים בישובים עין השופט, רמת השופט ודליה להסתגר בביתם -בהמשך הם הורשו לצאת והוכרזה חזרה לשגרה.
