הבינה המלאכותית שמשנה את עולם הרפואה: אחד האויבים של כל רופא בעבודה הוא העומס הגדול ולעיתים קרובות אין לו דרך לדעת מהו המקרה הדחוף שדורש תגובה מיד. שלושה בוגרי תלפיות פיתחו את טכנולוגיית הבינה המלאכותית "איידוק", שמספקת מענה לבעיה הזו - וכבר מותקנת במאות בתי חולים בעולם וגם בישראל.

הם כבר גייסו למעלה מ-130 מיליון דולר לפיתוח הבינה שמאפשרת לפענח תצלומים ולזהות את דחיפות הטיפול בחולים. "אנחנו מספקים פתרונות של בינה מלאכותית, שיודעים גם לאתר בעיות קריטיות - מומים, שבצים, תסחיף ריאתי ועוזרים לרופא לנתח את הסריקה", סיפר אלעד וולך, מייסד ושותף ב"איידוק".

 הפיתוח הישראלי שיכול להציל חיים  (צילום: החדשות 12)
צילום: החדשות 12
 הפיתוח הישראלי שיכול להציל חיים  (צילום: החדשות 12)
צילום: החדשות 12

כשוולך וחבריו פיתחו את הטכנולוגיה, הדרישה שחזרה על עצמה מהרופאים הייתה - תעשו את זה כך שאנחנו לא נצטרך ללחוץ על כלום. שהמערכת תדע להתריע בפנינו לבדה. "בצד השמאלי התחתון יש פס התראה של 'איידוק', שכל פעם שהוא מופיע - אנחנו מבינים שיש פתולוגיה שתלויה בזמן", הסביר ד"ר גל יניב, מנהל יחידת צנתורי המוח בשיבא ומנהל התחום הרפואי ב"איידוק". למעשה, הבינה המלאכותית הזו כבר הצילה חיים בבית החולים.

 הפיתוח הישראלי שיכול להציל חיים  (צילום: החדשות 12)
צילום: החדשות 12

כך לדוגמה, יניב מספק לנו הצצה לתרומה החשובה של הפיתוח: "במקרה הזה אנחנו רואים אלמוני שעבר תאונת דרכים, מסביב למוח יש לו דימומים כתוצאה מתאונת הדרכים. 'איידוק' מאפשר לי במקום לחכות 10 דקות או רבע שעה, להתקשר עכשיו לתורן, שייקח את המטופל הזה לחדר הניתוח. אחרת הוא ימות פה".

הבינה המלאכותית עוד לא מחליפה את הרופאים, שכן עדיין לידע הרחב שלהם ולקבלת החלטות גם על סמך הרקע וההיסטוריה של המטופל - יש משמעות עצומה. אבל הטכנולוגיה הישראלית מסייעת לרופאים יותר ויותר ומצילה חיים.