אם חלמתם על "מנת בשר" טובה ללא בשר, נראה שהעתיד כבר כאן, ואולי בקרוב נוכל לצרוך אותה, לא כפי שהיינו רגילים עד כה, אלא ממדפסת תלת-מימד. בין המקומות שבהם נוכל לראות "תפריט בשרי" כזה שלא באמת כולל בשר, נמצאת מסעדת R2M, שבה השף הראשי גיא פולק מציג שתי מנות חדשות עם הטוויסט המיוחל.

סטייקים מתחליפי בשר במדפסת תלת-ממד (צילום: N12)
סטייקים מתחליפי בשר במדפסת תלת-ממד | צילום: N12

במנת הטלה של הוטל מונטיפיורי, שכוללת חמאת אנשובי, צלפים ויוזו ורכיבים נוספים, עשה פולק שינוי "פשוט", והחליף את בשר הטלה בבשר המתורבת. "זה קצת שונה. הנתחים קצת שונים ממה שהייתי מגדיר כבשר, אבל זה מרגיש כמו בשר, מבחינת התחושה, זה לחלוטין בשר", סיפר פולק. "הוא לא רע, לא מגעיל, אלא ההיפך – הוא ממש ממש טעים".

סטייקים מתחליפי בשר במדפסת תלת-ממד (צילום: N12)
סטייקים מתחליפי בשר במדפסת תלת-ממד | צילום: N12

הבשר הזה הוא מה שחברת רידיפיין מיט הישראלית מאמינה שיטלטל את ענף המסעדנות. אומנם תחליפי בשר מסוגים שונים הם כבר מוצר נפוץ בסופרים ואפילו במסעדות, אבל החידוש הגדול של רידיפיין מיט, הוא ביצירת הנתח של הבשר התחליפי, דמוי סטייק. "היעד הוא בשר", אמר המנכ"ל אשחר בן שטרית, שלא מתכוון לפנות רק לצמחונים, אלא גם לקרניבורים מושבעים. "היעד הוא לא תחליף טוב של בשר. אבל בשר שווה חיה. בשר שווה חוויה אנושית שיש לה ביטוי בפה וברגשות שלך, והיא ממלאת אותך. היום זה רק מחיה, אנחנו רוצים שזה יבוא לא מחיות".

האיש ותופעת האינסטגרם, ראובן מייסלוס, בלוגר חובב בשר שלו 550 אלף עוקבים משוגעים לבשר תיאר את החוויה: "קודם כול, המרקם מאוד מזכיר נתח בשר. רואים את הסיביות שלו. לא אגיד שיש לזה טעם של בשר כי זה לא לגמרי בטעם של בשר, הייתי אומר שיצא מאוד מוצלח. זה טעים, וגם תראו, רואים את הסיביות של הבשר, שאני לא ראיתי בתחליפי בשר עד היום. כשאתה נותן את הביס, אתה מרגיש מרקם של בשר".