בפעילות שגרתית של הובלת חמורים מישראל לרצועת עזה אתמול (שני) בבוקר התרחש אירוע חריג ומזעזע שהגיע לידי N12. החמורים שמובלים במשאית נראים עומדים בצפיפות גדולה אחד על יד השני, וכתוצאה מהעומס הרב אחד מהחמורים אף נדחק אל מתחת לרגלי החמורים האחרים - שנאלצו לדרוך עליו. בתיעוד הקשה נראה גם אחד מהחמורים כשראשו נשמט לצד. 

"ההעברה של החמורים מתבצעת בצורה נוראית", סיפרה ל-N12 שרון כהן, מנהלת ומייסדת מקלט שיקומי לבעלי חיים. "הם דחוסים שם ואף אחד לא טורח לבדוק את זה בכלל. בתיעוד יש חמור שכולם דורכים עליו, הוא נרמס בעודו בחיים, אני אפילו לא יודעת אם הוא עדיין חי כרגע".

"ניתן לראות שני חמורים שמניחים את הראש על חמור אחר, זה מצביע על הפחד הגדול שלהם, זו הדרך של החמורים לנחם אחד את השני", ממשיכה כהן. "זו חיה רגישה מאוד, אני מקווה שבשנת 2022 מדינת ישראל תכבד קצת יותר בעלי חיים ואת הזכויות הבסיסיות שלהם."

כהן הסבירה מה עומד מאחורי הפעילות להעברת החמורים לעזה: "החמורים האלה עוברים מכאן למצרים לטובת תעשייה של עורות ובשר, יש לחמורים חומר מיוחד בעור  שנמכר בהרבה מאוד כסף. עור של חמור שווה במינימום 400 דולר. חלק מן החמורים נשארים ברצועת עזה לבצע עבודות פרך ולסחוב עגלות".

משאית שהובילה חמורים
"עצוב שב-2021 משתמשים בעור של חמורים": המשאית שהובילה את החמורים לעזה

יעל ארקין, מנכ"לית "תנו לחיות לחיות", מסרה ל-N12: "אנחנו לא יודעים מניין הגיעו החמורים או לאן הם מיועדים - אם לעבודה, לשחיטה או לפשיטת עור, אבל זוהי התוצאה הבלתי נמנעת של התייחסות לבעלי חיים כמוצר וסחורה. כש'הערך הכספי' שלהם יורד, צפוי להם מוות אכזרי, בין אם שימשו לנשיאת משאות, או כמכונות להנפקת חלב וביצים". עוד היא הוסיפה: "התיעוד הזה מעורר חלחלה, החמורים האלה עוברים מחיי ניצול במקום אחד לחיי ניצול במקום אחר. עצוב שבמאה ה-21 משתמשים בחמורים לסחיבת משאות, לעורות ולדברים דומים".

ממשרד החקלאות נמסר בתגובה: "על פניו, מצפייה בסרטונים ובתמונות עולה החשד לעבירה על חוק צער בעלי חיים. מקרה זה לא הגיע לידי המשרד ולא מוכר ולכן קשה להשיב עליו. נודה על קבלת מידע נוסף בעניין. ככלל, העברה של בהמות משק ועופות משק מצריכה היתר ספציפי לכל העברה ורכב מתאים שבאמצעותו ניתן לבצע את העברה. לגבי יצוא או יבוא, נדרש גם אישור של הגורמים הרלוונטיים. משרד החקלאות קורא לציבור הרחב להמשיך ולדווח על מקרי התעללות בבעלי חיים או נטישת בעלי חיים על ידי בעליהם, למוקד המשרד, בטלפון 6016*. המוקד פעיל 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע".