שיטפונות הענק באירופה ובסין והתמונות של שכונות שלמות ששקעו תחת המים הצליחו להפתיע רבים בכל העולם, אך יש מקום שבו הצפות הם עניין שבשגרה. מדובר בעיר לאגוס שבניגריה, שמרכז העסקים הראשי שלה ממוקם באי מוקף לגונה, שאותו פוקדים גשמים קטלניים בכל שנה - בין מרץ לנובמבר.

ניגריה היא המדינה עם האוכלוסייה הכי גדולה באפריקה ולמרות שתושביה מורגלים בגשמים המרובים, בחודש האחרון הם חוו את אחד השיטפונות הקשים ביותר שהמדינה ידעה אי פעם. "זה היה נורא, ויוצא דופן", שיחזרה תושבת לאגוס, בת 32, בריאיון ל-CNN. "כשיצאתי מביתי ברכב לא קלטתי שירד כל כך הרבה גשם. ההצפה גרמה לפקקי תנועה כבדים בכבישים וככל שהתקדמתי כך גם עלה מפלס המים במסלול שבו נהגתי. הם חדרו למכונית עד שהחלו ממש לזרום לתוכה".

 

הרחוב הראשי של לאגוס ניגריה (צילום: Sakchai Lalit | AP)
הרחוב הראשי של לאגוס, ניגריה | צילום: Sakchai Lalit | AP

 בלאגוס מתגוררים יותר מ-24 מיליון איש. העיר שוכנת לשפת האוקיינוס האטלנטי ומומחים טוענים שהתחזוק הכושל של מערכות הניקוז והתשתיות, בשילוב עם תחזיות מדעיות שצופות עלייה של מפלס הים בעקבות שינויי האקלים, עלולים לגרום למקרה נוסף של "אטלנטיס" (העיר אבודה ששקעה בים).

שיטפונות בלגוס, ניגריה (צילום: רויטרס)
שיטפונות בלאגוס, ניגריה | צילום: רויטרס

עלות הנזקים באסון הטבע הנוכחי עומדת על כ-4 מיליארד דולר ולפי הסוכנות ההידרולוגית בניגריה, הקטסטרופה האמיתית בכלל צפויה להתרחש בחודש ספטמבר, שמהווה בדרך כלל את שיא עונת הגשמים במדינה.

הנפגעים העיקריים מההצפות הם כמובן, העניים. ניתן להצביע על איזורים מסויימים שבהם ההצפות פגעו באופן חמור יותר מאחרים, ואלו הן שכונות שנבנו על שטחי ביצות. התושבים שגרים שם הם בעלי הכנסה נמוכה, וכעת הם שוקעים לא רק כלכלית אלא גם פיזית.