שאריות החלקים של הטיל הסיני הענק התרסקו על כדור הארץ, ולתוך האוקיינוס ההודי, כך הודיעה היום (ראשון) התקשורת הרשמית בסין. לפי ההודעה, רוב חלקי הטיל נשרפו והתאדו במהלך הכניסה לאטמוספרה. לפי כמה דיווחים בישראל, ניתן היה לצפות בחלקי הטיל נכנסים לאטמוספרה בשמי חיפה. הודעה זו מסיימת את הסאגה סביב היכן ינחתו חלקי הטיל והחשש שיפגע באזור מיושב.

בנאס"א העבירו ביקורת על חוסר השקיפות בה פעלו הרשויות בסין סביב נפילת המשגר הסיני מהחלל. לטענתם, למדינות ששולחות כלים לחלל החיצון יש את האחריות לפעול למנוע פגיעה באנשים וברכוש על פני כדור הארץ.

אורך ליבת הלונג מארץ' 5B הוא כ-30 מטרים, רוחבה כחמישה מטרים והיא טסה במהירות של כ-25,000 קמ"ש, או שבעה קילומטר לשנייה, ובמשקל של 21 טון. הלונג מארץ' 5B הוא וריאציה של המשגר הסיני הכבד ביותר, הלונג מארץ' 5, והוא מיועד לשיגור המודולים לתחנת החלל שסין מתכוונת לבנות במסלול סביב כדור הארץ. המשגר הרב-שלבי מורכב מליבה מרכזית ומארבע רקטות-צד.

ביום חמישי שעבר, 29 באפריל, סין שיגרה את המודול הראשון בתחנת החלל שלה, טיאנגונג 3 ("הארמון השמיימי") השיגור ההיסטורי עבר בהצלחה, והמודול טיאנחה ("הרמוניה שמיימית"), נישא על גבי המשגר מנמל החלל וונצ'אנג שבאי האינאן בדרום המדינה. 8 דקות לתוך הטיסה, המודול ניתק מהמשגר והחל לטפס למסלול המיועד שלו, בגובה 370 ק"מ מעל פני הים.

אלא שהסתבר שגם ליבת המשגר נכנסה למסלול סביב כדור הארץ. שם, ובהיעדר דלק, היא הלכה ואיבדה גובה עקב הגרר האטמוספרי של כדור הארץ – עד שנפלה חזרה לקרקע. מאחר שרקטות חלל עשויות מחומרים עמידים לחום, כמו פלדת אל-חלד וטיטניום, הן לא התכלו כליל באטמוספרה – ומספר רב של חתיכות עלולות היה להגיע לקרקע ולהתפזר על פני שטח של מאות ואפילו אלפי קילומטרים.

קרא עוד