על רקע קולות גוברים בליכוד, שקוראים כעת לחוקק בהסכמה רחבה, ובצל אישור החוק לביטול עילת הסבירות,  הערב (ראשון) מסתמן כי ישנם ניסיונות ממשיים להוציא את ה"מרד" לפועל ולהקים קבוצה שתמנע את המשך החקיקה באופייה הנוכחי. אותה קבוצה, שואפת לכלול בין 4 ל-5 ח"כים, שיצליחו ליצור חוצץ חקיקתי. נכון לשעה זו, האירוע צפוי להבשיל רק לקראת 15 באוקטובר, עם סיום הפגרה בכנסת.

נראה כי ניסיון ההתארגנות הנוכחי אינו מכוון נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו, אלא נגד סגן ראש הממשלה, שר המשפטים יריב לוין, שחתום על המהפכה המשפטית. יתרה מזאת, ראש הממשלה ככל הנראה "מרוויח" מהמצב הנוכחי, שכן נדמה כי הוא גם תומך בהקפאת החקיקה ובמעבר לחקיקה בהסכמה רחבה.

גמליאל, אקוניס, דיכטר, ביטן, גלנט, אדלשטיין (צילום: פלאש 90)
מתנגדים אפשריים בליכוד: ביטן, גלנט, אדלשטיין, גמליאל, אקוניס ודיכטר | צילום: פלאש 90

המגעים הללו בין הבכירים בליכוד נרקמו לאחר התעוררות מחנה מתנגדי לוין, שבמסגרתה הצהירו בפומבי שורה של ח"כים שלא יתנו יד להמשך החקיקה במתכונת הנוכחית. בין חברי הכנסת שהתבטאו בנושא ניתן למצוא את אלי דלל, אבי דיכטר, יולי אדלשטיין ודוד ביטן. לטענתם, המהפכה המשפטית הפכה לכזו המשפיעה על סוגיות מדיניות, חברתיות וכלכליות, ובמסגרתה השר לוין לקח את המושכות מרה"מ. ה"ח"כים המורדים" מעוניינים שנתניהו יהיה זה שיוביל את האירוע, לאחר "שנכנס אליו".

בשיחות סגורות נשמעו דברים דומים גם מחברת הכנסת גילה גמליאל שטענה כי לוין, שהיה ראש צוות המו"מ הקואליציוני, מכר את הליכוד בשיחות הקואליציוניות לטובת המהפכה המשפטית - ולכן ראשי המפלגות מתואמים עימו באופן שכזה. גם השר אופיר אקוניס "שבר שורות" והעביר ביקורת על לוין ועל החלטתו שלא לכנס את הוועדה לבחירת שופטים, כך לפי ריאיון שקיים לתוכנית "הנבחרים" ברדיוס 100fm.

גם חה"כ יולי אדלשטיין, יו"ר ועדת החוץ והביטחון של הכנסת, שככל הנראה דנה באירועי אי-ההתייצבות שנלווים לחקיקה, אמר בריאיון ל"פגוש את העיתונות" שמעכשיו ההצבעות יהיו צריכות להיות מתואמות איתו ולעבור דרכו.

לצד הקולות להידברות ולהסכמות רחבות, נדמה כי הקולות המיליטנטיים נגד מערכת המשפט שוקטים גם הם ומתחלפים בממלכתיות של חברי הליכוד. שר התרבות והספורט מיקי זוהר הצהיר באולפן שבמפלגה יכבדו כל פסיקה של בית משפט - גם אם יחליט לבטל את ההחלטה לביטול עילת הסבירות, אף על פי שמדובר בחוק יסוד.

בקרב "מחנה לוין" קיימים קולות שמודים שסוף החקיקה אכן נראה באופק, אך לא חושבים שמדובר ב"מרד", אם כי במצג שווא. חה"כ טלי גוטליב טענה כי לא מדובר במרד ו"לא נעליים" ושהאמת היא שחברי סיעתה לא היו יכולים להתבטא באופן כזה במידה שגישתם לא תאמה את זו של ראש הממשלה, שגם תומך בהידברות בין הצדדים במפה הפוליטית המשוסעת. מאוחר יותר טענה שאסור לרה"מ להתערב בענייני החקיקה, משום שהוא נמצא בניגוד עניינים. לכן, לטענתה, הוא צריך להעביר את המושכות ללוין, שמחזיק בגישה דומה לה.