ועדת החוקה צפויה להמשיך לדון גם היום (חמישי) בביטול עילת הסבירות במסגרת ההצעה לתיקון חוק יסוד: השפיטה, אך לא בנוסח שדנו בו עם אישור הצעת החוק בקריאה ראשונה, אלא בנוסח חדש - ולא מרוכך. בנוסח שפורסם אמש (רביעי), נוסף תיקון ולפיו ההחלטה שלגביה לא יתייחסו לסבירות בנוגע לנבחרי ציבור תהיה "כל החלטה".

לקריאת נוסח החוק החדש 

"ההחלטה - כל החלטה לרבות בענייני מינויים או החלטה להימנע מהפעלת כל סמכות", נכתב בנוסח החדש, שמגיע לאחר איומי ראש האופוזיציה יאיר לפיד אתמול, כי יפנה לבג"ץ בתוך שבועיים אם יריב לוין לא יכנס את הוועדה לבחירת שופטים. 

בהודעה ששלח אמש רוטמן בקבוצת חברי הכנסת, הוא הסביר: הנוסח הוא שילוב של ההצעה שהעלה בוועדה פרופ' פרידמן ואחרים להוריד את המילים העוסקות בנבחר ציבור אחר. בנוסף מדובר בתוספת המבהירה שהציע בדיון שהתקיים ביום שני חבר הכנסת עמית הלוי".

מומחה משפטי הסביר ל-N12: "מצד אחד הורידו בנוסח החדש את האופציה שמאפשרת להוסיף עוד נבחרי ציבור בהמשך שפטורים מסבירות, כמו ראשי ערים. מצד שני, נראה שרוטמן סגר כמה "פרצות" פוטנציאליות. הוא אכן הוריד את ההגדרה כלפי מי מופנה הצו על ידי בית המשפט".

עוד הוסיף המומחה: "רוטמן הדגיש שהחלטה זה כל החלטה - לעשות או לא לעשות, כמו למשל לא לקבל המלצות של ועדת איתור, לא לכנס את הוועדה למינוי שופטים, לא להעניק תקציב וכדומה. זה אכן יותר גרוע כי זה סגר כל מיני אופציות פרשניות, שאולי בית המשפט היה יכול להתחמק מהשלכות מסוימות של החוק הבעייתי ביותר הזה".

אתמול כאמור שלח לפיד מכתב לרה"מ נתניהו ולשר המשפטים יריב לוין ובו כתב: "אם הוועדה לבחירת שופטים לא תכונס בתוך 14 ימים - אעתור לבג"ץ. על פי הנכתב במכתב, בהתאם לחוק בתי המשפט, הסמכות שיש לשר המשפטים לכנס את הוועדה לבחירת שופטים הינה חובה, ולשר המשפטים אין שיקול דעת בהחלטה אם לכנס אותה. גם על הממשלה מוטלת החובה לבחור את השרה הנוספת שתכהן בוועדה מטעמה".