מחאת המילואימניקים מתרחבת, כאשר עוד ועוד משרתים מודיעים שאין בכוונתם להתייצב לשירות. בצבא חוששים מאפשרות של פגיעה בכשירות בצה"ל ובעיקר בחיל האוויר, והרמטכ"ל הרצי הלוי דרש היום (רביעי) להימנע מקריאות לאי-התייצבות. בתוך כך, חבר הכנסת בליכוד מקדם הצעת חוק דרקונית נגד הקריאות לסרבנות.

טייסי הקרב מבינים שההחלטה שלהם על אי-התייצבות במחאה על החקיקה המשפטית עשויה להיות גורלית, והם מנסים לדחות את ההכרעה כמה שניתן. חיל האוויר מיפה את מצבת כוח האדם שבו – ושם מעריכים כי מאות טייסים עלולים להודיע כי אין בכוונתם להתנדב למילואים, מה שמטריד מאוד את הצבא.

הטייסים מצפים שגם הרמטכ"ל וגם שר הביטחון ישקפו לראש הממשלה את תמונת המצב האמיתית באשר לאי-ההתייצבות. נכון להערב, כמה מאות משרתי מילואים בכל זרועות הצבא הודיעו כי אין בכוונתם להתייצב לשירות. במפגש עם מפקדים בבסיס חיל האוויר בתל נוף אמר היום הרמטכ"ל הלוי: "הקריאות לאי-התייצבות פוגעות בצה"ל, אנחנו עושים הכל כדי לשמור על הכשירות והלכידות".

החוק החריג נגד הקריאות לאי-התייצבות

חבר הכנסת משה פסל מהליכוד הגיש הצעת חוק שנועדה להתמודד עם הקריאות לסרבנות. לפי ההצעה, כל מי שמשרת או שירת בעבר במילואים ייענש אם יקרא לאי-התייצבות. מדובר בהצעת חוק מרחיקת לכת עם עונשים משמעותיים. 

ההצעה קובעת כי קריאה לאי-התייצבות או אפילו חתימה על עצומה בנושא – תגרור סנקציות של הורדה לדרגת טוראי ושלילה של הפנסיה הצבאית של אותו אדם. גם אם הצעת החוק לא תאושר, היא מעבירה מסר למוחים כי הקואליציה עלולה להשתמש נגדם בחקיקה.