בצל התקרית החריגה בשמי סעודיה: חילופי ההאשמות בין נתניהו ללפיד נמשכים
"שום דבר שדומה אפילו לאירוע המטוס הבוקר לא הופיע בעדכון הביטחוני", טען ראש האופוזיציה • מנגד גורם מדיני מסר ל-N12: "המזכירות הצבאית עדכנה אותו אתמול שיש התגברות משמעותית של פח"ע חו"ל בהיקף שלא ראינו שנים כמותו" • לפיד מיהר להגיב: "'הגורם המדיני' המופקר (מעניין מי זה) שוב משקר"


חילופי ההאשמות בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לראש האופוזיציה יאיר לפיד שנרשמו אמש בעקבות טענת האיומים של רה"מ - נמשכו גם היום, בצל התקרית החריגה שאירעה היום (רביעי) על מטוס פליי-דובאי בשמי סעודיה. "שום דבר שדומה אפילו לאירוע המטוס הבוקר לא הופיע בעדכון הביטחוני עם ראש הממשלה אמש", אמר לפיד. "לא דומה, לא מזכיר, אפילו לא ברמז". הוא האשים: "כל הסיבוב שהשופרות עושים עכשיו, רק מוכיח מה שהיה ברור כבר אתמול - שהם שוב מנסים לעשות פוליטיקה זולה על חשבון ביטחון ישראל. חבורה מופקרת".

עם זאת, גורם מדיני מסר ל-N12: "בניגוד לדבריו של לפיד, המזכירות הצבאית עדכנה אותו אתמול שיש התגברות משמעותית של פח"ע חו"ל בהיקף שלא ראינו שנים כמותו".

לפיד הגיב לטענה הזאת וכתב בחשבונו ברשת X: "'הגורם המדיני' המופקר (מעניין מי זה) שוב משקר. האזהרה על הפעילות בחו"ל היא ספציפית, קיימת כבר יותר משנתיים, ולא נוגעת למטוסים או לשום דבר שדומה למה שקרה הבוקר".
"זו השיטה של הגורם הזה ולשכתו", הוא כתב. "עוד שקר ועוד שקר ועוד שקר עד שכולם יתבלבלו. אז אל תתבלבלו: הוא מנסה לתפוס טרמפ עלוב על ישראלים גיבורים שמנעו אסון שהוא (שוב) לא נערך לו".
נתניהו: "יש סימנים שלקראת הבחירות האויבים שלנו ינסו לתקוף אותנו"
רה"מ נתניהו אמר אתמול בבסיס חיל האוויר בתל נוף כי "יש סימנים שלקראת הבחירות האויבים שלנו ינסו לתקוף אותנו". בהודעה מצולמת שפרסם, איים: "אני מוסר לכם מסר - אל תתעסקו איתנו. הזרוע הארוכה שלנו תגיע אליכם בכל מקום ובכל זמן". בעקבות דבריו, ראש האופוזיציה יאיר לפיד פנה ללשכת ראש הממשלה כדי לתאם עדכון ביטחוני דחוף. לאחר הבקשה, נודע כי השניים ייפגשו בשעה 23:30, כשלפני כן ייכנס נתניהו דיון ביטחוני.
טרם ההודעה על הפגישה, לפיד מסר כי הוא מבקש להבין "אם האיומים הם אמיתיים, ואם כן, כיצד נערך ראש הממשלה כדי לוודא שהבחירות ייערכו ללא הפרעות". בלשכת ראש הממשלה הגיבו לדרישה של לפיד: "ראש הממשלה הנחה את מזכירו הצבאי לעדכן היום את ראש האופוזיציה בהתפתחויות האחרונות".
לאחר הודעת נתניהו, לפיד דרש פגישה מרובעת שינכחו בה גם ראש השב"כ דוד זיני ויו"ר ועדת הבחירות השופט נעם סולברג: "ברגע שראש הממשלה במדינה דמוקרטית אומר בפומבי שיש איום שעלול לשבש את הבחירות, כל הגורמים המעורבים צריכים לקבל עדכון מלא אם יש בעיה ומה הצעדים שננקטים כדי לוודא שההליך הדמוקרטי מתקיים במלואו".

לבסוף, נפגשו השניים לפגישת עדכון ביטחוני שבסופה הצהיר לפיד: "בלי להיכנס לפרטים, צה"ל, השב"כ והמשטרה ערוכים לבחירות ואין סיבה להכניס את הציבור לפאניקה. הרמטכ"ל הרים 10 דגלים אדומים על מחסור בלוחמים ושחיקה בצה"ל. אם נתניהו כל כך מודאג ממצב הביטחון, שיגייס את 15 אלף החרדים שחסרים לצה"ל".
נתניהו מיהר להגיב ומסר: "בסקירה המודיעינית הוצגו בפירוט התרעות על התקפות אפשריות בחזיתות השונות לקראת הבחירות".
"טייס אחד דקר את השני וניסה לעשות 11/9 - או לחטוף את המטוס ארצה או לרסק אותו"
האירוע החל סביב השעה 9:00, כאשר התקבל בישראל אות חטיפה מהמטוס. בעקבות האות הוזנקו מטוסי קרב של חיל האוויר ובירושלים החלו דיונים דחופים בדרג המדיני והביטחוני. בשעה 9:30 נעלם המטוס ממערכות המעקב למשך דקות ארוכות, מה שהגביר את החשש הכבד לחטיפה - עד שחזר והופיע שוב באפליקציות המעקב האזרחיות.

המטוס נחת לבסוף בשעה 10:00 בנמל תעופה בסעודיה. עם נחיתתו, נפתח המרחב האווירי בישראל מחדש לתנועת מטוסים. מחברת פליי-דובאי נמסר אישור כי קטטה בין צוות הטייסים היא שגרמה לאירוע - אולם כעת מתברר שמדובר באירוע גדול יותר. טייס המשנה החשוד נחקר כעת, ובישראל מציינים כי גוברות האינדיקציות לכך שבכוונתו הייתה לרסק את המטוס על כל נוסעיו.
ב-Flightradar24, שירות מעקב טיסות פופולרי, פרסמו את גרף ובו נתוני תנועת המטוס, כולל מהירות המטוס וגובהו, שבו ניתן לראות את הצניחה החדה בגובה בפרק הזמן הקצר למקביל בהאצת המטוס.
"טייס אחד דקר את השני וניסה לעשות 11/9 - או לחטוף את המטוס ארצה או לרסק אותו", שחזר בכיר ישראלי בשיחה עם N12. "המטוס התחיל בצלילה, וצוות טייסים שנכח שם השתלט הדוקר ועל המטוס - נמנע אסון דרמטי".
