ראש השב"כ זיני מחזק את שר הביטחון: חתימת תעודת החיסיון - "הכרחית מטעמי שמירה על ביטחון המדינה"


החדשות בקצרה:
- היועמ"שית החליטה להגיש כתב אישום נגד חה"כ גוטליב, שחשפה זהות של אדם המשמש כאיש שב"כ.
- על מנת להוציא את המהלך לפועל, שר הביטחון ישראל כ"ץ חתם על תעודת חיסיון - וספג ביקורת חריפה מצד חברת הכנסת.
- ראש השב"כ זיני יצא להגנתו של השר והבהיר: "החלת צו החיסיון - הכרחית לשמירה על ביטחון המדינה".
ראש שירות הביטחון הכללי דוד זיני חיזק הערב (שלישי) את שר הביטחון ישראל כ"ץ על החלטתו לחתום על תעודת חיסיון, שהביאה להגשת כתב אישום נגד חברת הכנסת טלי גוטליב. ראש השב"כ זיני הבהיר כי "מדובר במקורות מודיעיניים רגישים, המשמשים עד היום את כלל גופי הביטחון".
לשיטתו, מדובר בהחלטה חשובה מטעמים ביטחוניים. "החלת צו החיסיון על מקורות אלה היא הכרחית מטעמים של שמירה על ביטחון המדינה והגנה על מקורות מודיעיניים", קבע במכתב שנשלח למזכיר שר הביטחון. עוד הבהיר כי "אין לתעודת החיסיון השפעה ביחס לחברת הכנסת טלי גוטליב או להליך המשפטי בעניינה".

נזכיר כי מוקדם יותר היום סיפרה חברת הכנסת מהליכוד טלי גוטליב כי היועמ"שית גלי בהרב-מיארה החליטה על הגשת כתב אישום נגדה. התיק נגד גוטליב עוסק בחשד לגילוי מידע סודי, לאחר שחשפה את זהות בן זוגה של שקמה ברסלר, איש שב"כ.
"מחיאות כפיים סוערות למיארה", כתבה גוטליב ברשתות. "היא הודיעה זה עתה על הגשת כתב אישום נגדי בהמשך לחתימת ישראל כ"ץ על תעודת חיסיון. כפי שהבהרתי בדעתי לשכנע את חברי הכנסת כי חשיפת בן זוגה של ברסלר נעשתה במסגרת ולמען מילוי תפקידי". כתב האישום המלא
על אף שכתב האישום מוגש כעת, ההחלטה בנדון התקבלה כבר לפני כמה חודשים. ואיך זה קשור לשר הביטחון? לצורך הגשת כתב האישום נדרשה חתימתו על תעודת חיסיון - מהלך טכני בלבד. החתימה לא הגיעה, והיועצת המשפטית לממשלה עדכנה את השר כי העיכוב מונע את המשך ההליך הפלילי נגד חברת הכנסת. בפועל, השר חתם על תעודת החיסיון לפני כשבועיים בלבד.
