מפלגות האופוזיציה בירכו על האיחוד, בקואליציה עקצו: התגובות במערכת הפוליטית להודעת בנט ולפיד
איזנקוט, שבנט ולפיד קראו לו להתאחד, בירך ואמר כי ימשיך "לעשות באחריות ובתבונה את הדבר הנכון להשגת הניצחון והשינוי הנדרש" • יאיר גולן בירך גם הוא ופנה לקהל מצביעיו • בליכוד פרסמו תמונת AI ותקפו: "בכל מקרה בנט ולפיד ילכו שוב עם ברית האחים המוסלמים תומכי הטרור"


ראשי הממשלה לשעבר נפתלי בנט ויאיר לפיד הודיעו היום (ראשון) על איחוד פוליטי בראשות נפתלי בנט - מפלגת "ביחד". השניים הודיעו כי זה "הצעד ראשון בתהליך התיקון של מדינת ישראל", ותגובות כלל הקשת הפוליטית לא איחרו לבוא.
"המטרה לנצח בבחירות הקריטיות שלפנינו היא מטרה משותפת", אמר איזנקוט, שבנט ולפיד קראו לו לאיחוד. "רואה בנפתלי בנט ויאיר לפיד שותפים ואמשיך לעשות באחריות ובתבונה את הדבר הנכון להשגת הניצחון והשינוי הנדרש למדינת ישראל. תיקון ישראל הוא משימת חיי ואני נחוש לעמוד בה", סיכם.
יו"ר ישראל ביתנו, חה"כ אביגדור ליברמן בירך ואמר כי "צריך לזכור שהמטרה היא להחליף את ממשלת השבעה באוקטובר".
יועז הנדל, יו"ר מפלגת המילואימניקים, בירך וקרא למצביעי הימין לחבור אליו: "מאחלים בהצלחה לנפתלי בנט ויאיר לפיד באיחוד הרשימות. קוראים לאנשי ימין שהתלבטו עד היום להצטרף למפלגת המילואימניקים".

יו"ר הדמוקרטים, האלוף (במיל'), יאיר גולן בירך "על כל איחוד בגוש", ואמר כי "מול האתגרים שלפנינו, מפלגת הדמוקרטים תהווה את עמוד השדרה הדמוקרטי והליברלי האיתן בממשלה הבאה, ותבטיח שערכי המחנה יובילו ולא יידחקו הצידה".
יו"ר כחול לבן בני גנץ בירך אך אמר ש"החיבור האמיתי שמדינת ישראל צריכה הוא בין חלקי העם - בלי חרמות ובלי שנאה".
מפלגות הקואליציה לעומת זאת, עקצו את האיחוד. "לאחר שנכשל בניסיון להונות פעם שנייה את בוחרי הימין, איש השמאל בנט מתאחד", אמרה השרה גילה גמליאל מהליכוד. "שהשמאל יחלק את קולותיו כראות עיניו". חבר מפלגתה, יו"ר ועדת החוץ והביטחון בועז ביסמוט הוסיף, "מברית אחים לאחים לנשק".
מפלגת הליכוד צייצה תמונה שנעשתה בבינה מלאכותית, שבה נראה מנסור עבאס נוהג ברכב עם בנט ולפיד. "בכל מקרה בנט ולפיד ילכו שוב עם ברית האחים המוסלמים תומכי הטרור", נאמר בציוץ, שאותו נתניהו שיתף.
"ברית האחים של בנט-לפיד חוזרת למכור את המדינה לתנועה האסלאמית", תקף השר לביטחון לאומי בן גביר. "בנט היה שמאל קיצוני ויישאר שמאל קיצוני". חברת מפלגתו לימור סון הר-מלך הוסיפה: "לא לחינם הלך הזרזיר אצל העורב".
"המהלך מביא לאיחוד גוש התיקון, שם סוף לקרבות הפנימיים ומאפשר להשקיע את כל המאמצים לטובת ניצחון מכריע בבחירות הקרובות והובלת ישראל לתיקון הנדרש", מסרו בנט ולפיד. השניים כאמור, צפויים לקרוא ליו"ר ישר גדי איזנקוט להצטרף לרשימה.
