בצל ההבנות בין וושינגטון לטהראן: בנט תוקף - "כישלון היסטורי"; מיד: נתניהו בהצהרה ראשונה
על רקע מזכר ההבנות שהושג בין ארצות הברית לאיראן, תקף הערב (שני) ראש הממשלה לשעבר ויו"ר מפלגת "ביחד" נפתלי בנט בחריפות את ראש הממשלה בנימין נתניהו ואת התנהלות הממשלה, וטען כי כהונתה "מסתיימת בכישלון היסטורי מול איראן". מסיבת העיתונאים של בנט מתקיימת זמן קצר לפני הצהרתו הצפויה של נתניהו, שצפוי להתייחס לראשונה להסכמות שהושגו בין וושינגטון לטהראן ולהשיב לשאלות כתבים.

"במלחמת 1,000 הימים עם ישראל, חיילי צה"ל וכל זרועות הביטחון הראו לעולם כולו גבורה יוצאת דופן ותחבולה עוצרת נשימה", אמר בנט בפתח דבריו. "אך ההנהגה אכזבה. הקדנציה של ממשלת נתניהו נפתחה במלחמת אחים, המשיכה בטבח 7 באוקטובר - ומסתיימת בכישלון היסטורי מול איראן".
בהמשך הציג בנט את תפיסתו להתמודדות עם האיומים הביטחוניים והמדיניים, והשיב לשאלה מה היה עושה אחרת מנתניהו. לדבריו, במישור המדיני היה מנצל את היחסים עם נשיא ארצות הברית "אך ורק לטובת האינטרס של מדינת ישראל", ובמישור הצבאי היה חוזר ל"מלחמות מהירות, חזקות ומכריעות" במקום מה שכינה "אסטרטגיית המריחה של נתניהו".
בנט קרא גם לחקיקת חוק גיוס לכלל האוכלוסייה ולהפסקת "מימון ההשתמטות", וטען כי המחסור בכוח אדם פוגע ביכולתו של צה"ל להכריע את המלחמה.
בהתייחסו לאיראן אמר כי יש לחדש את "דוקטרינת התמנון", שלפיה ישראל תפעל במקביל למניעת התגרענותה של איראן ולהחלשת המשטר בטהראן. "ביד אחת מונעים מאיראן לפרוץ לגרעין, וביד השנייה מאיצים את הקרסת המשטר בכלים מדיניים, כלכליים, טכנולוגיים וצבאיים", אמר. בסיום הדברים קשר בנט בין ההתמודדות עם איראן לבין הזירה הפוליטית בישראל. "שעון העצר להחלפת המשטר באיראן ייפתח ברגע שהשלטון בישראל יוחלף", טען.
אחרי ההצהרה שנשא, בנט נשאל גם על עתיד השותפות הפוליטית עם יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד ועל היריבות על הנהגת הגוש עם יו"ר "ישר" גדי איזנקוט. הוא דחה את הדיווחים שלפיהם בחן אפשרות לפרק את השותפות עם לפיד, כינה אותם "פייק ניוז מוחלט" והבהיר כי בכוונתו לשמור על האיחוד.

"לפיד ואני לא רק מדברים על אחדות, אלא עושים אחדות", אמר. "מי שהכי נהנה מהפיצולים בתוך הגוש זה נתניהו - הוא הכי פוחד מאחדות. אנחנו לא רק חייבים לשמר את האיחוד הזה, אלא גם להגדיל אותו".
בנט הוסיף כי הוא רואה בעצמו את המועמד המתאים ביותר להוביל את המחנה. "אני חושב שאני הבנאדם הכי מתאים, כי הייתי ראש ממשלה, שר ביטחון, שר חינוך, שר כלכלה ויזם בהייטק", אמר. "בכל המקומות האלה חוללתי רפורמות גדולות".
נתניהו בהצהרה ראשונה
בשעה 21:00 צפוי גם ראש הממשלה נתניהו להופיע בפני התקשורת. הצהרתו מגיעה לאחר שבישראל נמנעו עד כה מתגובות פומביות נרחבות להסכמות שהושגו בין וושינגטון לטהראן.

הופעתו של נתניהו מתקיימת על רקע המתיחות שנרשמה ביממה האחרונה בין ירושלים לוושינגטון, לאחר תקיפת חיל האוויר בדאחיה שבביירות בתגובה לירי של חיזבאללה לעבר ישראל. המהלך עורר זעם בבית הלבן על רקע החשש מפגיעה במגעים שהתנהלו מול איראן, ובהמשך העביר הנשיא האמריקני דונלד טראמפ מסרים חריפים לנתניהו.
