N12
פרסומת

רמת האיום על אהרן ברק נבחנת מחדש: במשטרה בוחנים אפשרות לחקור את מרדכי דוד

לצד השתיקה בקואליציה - השרה להגנת הסביבה עידית סילמן גיבתה את העבריין מרדכי דוד, שחסם את רכבו של נשיא העליון לשעבר • בנט תקף: "אוי להנהגה שאלה גיבוריה", לפיד קרא אמש למשטרה לפעול: "בדיוק סוג הקורבנות שהם אוהבים" • גורם המעורה בפרטי ל-N12: "בוחנים את רמת האיום על אהרון ברק"

אדר גיציס
פורסם: | עודכן:
הקישור הועתק

שעות עברו מאז שהעבריין המורשע מרדכי דוד חסם את רכבו של נשיא העליון לשעבר אהרן ברק, שורד שואה בן 89 - ואיש מחברי הקואליציה לא מצא לנכון לגנות את המעשה. השרה להגנת הסביבה עידית סילמן דווקא בחרה לשבח את דוד על מעשיו - ולעגה למבקרים: "שמאלנים נרגשים, היכן הייתם כשירו זיקוקים על בית רה"מ?"

באירוע שהתרחש אמש חסם פעיל הימין את רכבו של נשיא העליון לשעבר וכינה אותו במילים קשות כמו "חמינאי". המשטרה פתחה בחקירת האירוע, והחלה בשעות האחרונות בגביית עדויות ממעורבים באירוע. בתוך כך נאספו חומרים ממצלמות האבטחה באזור כדי להבין מה בדיוק התרחש באותו זמן.

מרדכי דוד, בזמן שחסם את רכבו של נשיא העליון לשעבר אהרן ברק
מרדכי דוד, בזמן שחסם את רכבו של נשיא העליון לשעבר אהרן ברק | צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90

גורם המעורה בפרטי החקירה מסר ל-N12 כי "בשלב הזה בוחנים את רמת האיום על אהרון ברק ואיך פעלו המעורבים בהם מרדכי דוד בשעת המעשה. האירוע הזה יחקר בצורה משמעותית, זו לא רק חסימת רכב, נשמעו אמירות קשות, ויש הרבה סימני שאלה. בהחלט צפויות התפתחויות בסוף השבוע".

אפס גינויים, סילמן שיבחה את מעשיו

"היכן הייתם כשהציתו טבעת אש סביב בית רה"מ?", כתבה סילמן בחשבון ה-X שלה. "היכן הייתם כשצרו סביב אשת רה"מ במספרה? היכן הייתם כשפגעו בילדי השר שיקלי? היכן הייתם כשחסמו את פתח ביתה של ח"כ גוטליב ובתה? היכן הייתם כשתקפו באלימות אם וילדיה בהפגנה? ועוד לא הזכרנו את הסרבנות, ואיך פירקתם צבא. לעולם לא תהיה על זה מחילה! תודה למרדכי דוד הנפלא על קילוף הצביעות מכם. פשוט נהדר!"

פרסומת
מרדכי דוד חוסם את רכבו של אהרן ברק
מרדכי דוד חוסם את רכבו של אהרן ברק | צילום: N12

אמש חסם דוד את רכבו של נשיא בית המשפט העליון לשעבר אהרן ברק בצאתו מכנס של התנועה לאיכות השלטון. הוא כינה אותו בשמות גנאי, ואמר: "הדיקטטור האפל אהרן ברק נחסם למען הדמוקרטיה הישראלית". עוד תועד דוד פותח את דלת הרכב של ברק, ומטיח בו דברים.

פרסומת

באופוזיציה תקפו: "אוי להנהגה שאלה גיבוריה"

בניגוד לקואליציה, באופוזיציה מיהרו לגנות את דוד. ראש האופוזיציה יאיר לפיד גינה בחריפות, וקרא למשטרה לפעול: "מרדכי דוד ועוד כמה עבריינים כמוהו חסמו היום את מכוניתו של אהרון ברק. הוא בן 89, ניצול שואה, איבד לא מזמן את אשתו - וחלש מאוד פיזית. בדיוק סוג הקורבנות שהם אוהבים".

"אוי להנהגה שאלו הם גיבוריה", כתב ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט. ​"והדרת פני זקן זה לא רק ציווי יהודי. זה יסוד של כל חברה אנושית המכבדת את צלם האדם. לראות פורעים שמטילים אימה על אדם בן 90, ניצול שואה, לצורך קבלת מחיאות כפיים מהממשלה, ולראות את שתיקת 'ההנהגה', זה כואב ועצוב. ​אני מתפלל ופועל בכל מאודי שנזכה במהרה לימי תיקון".

פרסומת

מרדכי דוד ותומך ממשלה נוסף הגיעו בתחילת השבוע לביתה של פעילת השמאל סיגל שוקרון במרכז הארץ במטרה, לדבריה, להלך עליה אימים. בתיעוד שפורסם מאותו ערב, נראים דוד ואדם נוסף דופקים על דלת בית משפחת שוקרון ומתעמתים עם סיגל ובן זוגה. השניים נחקרו אתמול במשטרת גלילות, החשד: הטרדה של פעילה חברתית.

כל "חטאה" של שוקרון היא שדעתה הפוליטית שונה מזאת של דוד וחבריו, וזה לשיטתו של תומך הממשלה מספיק על מנת להטריד אותה ולאיים עליה. המשפחה סיפרה שמרדכי דוד הגיע עם לום ברזל, דפק בדלת והטריד אותה. הוגשה תלונה במשטרה על הסגת גבול ואלימות.