הרג התושב בתראבין - והמתקפה: "המשטרה רצחה"
חברי כנסת מהמפלגות הערביות תקפו את השר לביטחון לאומי והמשטרה על רקע מותו של תושב תראבין במהלך פעילות המשטרה במהלך הלילה • חה"כ עודה: "הקצב מקריית ארבע רצה לראות דם בתראבין. והוא קיבל את מבוקשו" • ח"כ טיבי קרא להפסקת פעילות המשטרה ביישוב: "יש לבדוק אם חיסול תראבין היה פקודת חיסול כללית שניתנה מגבוה בידי בן גביר"


מותו של מוחמד תראבין, תושב תראבין החשוד בהצתת רכבים שנורה למוות במהלך פעילות מבצעית של יחידה מיוחדת במשטרה ולוחמי מג"ב הלילה, עורר הבוקר (ראשון) את זעמם של הח"כים הערבים. על רקע הודעתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר במהלך הלילה כי "מי שמסכן את השוטרים ינוטרל", תקפו כמה ח"כים מהמפלגות הערביות כי "בן גביר קיבל את מבוקשו". במקביל נודע כי השוטר שירה למוות בתושב, נחקר באזהרה במח"ש.

חה"כ איימן עודה (חד"ש-תע"ל), הגיב הבוקר: "המשטרה רצחה הלילה את מוחמד חוסיין תראבין אל-סאנע, בן 35. שישה ילדים נותרו בלי אבא, רק מפני שהקצב מקריית ארבע רצה לראות דם בתראבין. והוא קיבל את מבוקשו".
"כבר שבוע שתושבי תראבין נתונים בסגר אכזרי וסדיסטי לבקשת שר הטיקטוק, רק כדי לייצר חומרים לרשתות שלו, על גבם של האזרחים שם", המשיך עודה. "אני קורא לכל מנהיגי האופוזיציה לגנות את האירוע ולבקר בתראבין בהקדם. אלו אזרחים. ובעיקר, בני אדם, כמוני וכמוכם. את הממשלה הרעה הזאת חייבים להעיף קיבינימט. ואנחנו נעשה את זה".
חה"כ אחמד טיבי (חד"ש-תע"ל) הצטרף לגינויים: "יש לבדוק אם הריגתו, חיסולו של מוחמד תראבין, הייתה פקודת חיסול כללית שניתנה מגבוה בידי בן גביר כדי לרצות את גאוותו הפגועה וכדי להציג קבלות על הריגת ערבי. יש לחקור את גרסת המשפחה שסותרת את גרסת המשטרה. בינתיים יש להפסיק לאלתר את פעילות המשטרה בתראבין".
חה"כ ואליד אלהואשלה (רע"ם) הגיב: "קראנו בכל עת ובכל מקום לראש הממשלה שלא להתעלם מהמתרחש בנגב, והלילה אנו עדים להסלמה מסוכנת נוספת. על ראש הממשלה להנחות את משטרת ישראל להפסיק לשמש כזרוע הביצוע של המסית בן גביר ולא לאפשר למי שהוכיח פעם אחר פעם כי אינו כשיר, להמשיך לנצל את המשרד לביטחון לאומי לרדיפת אזרחים. מי שירו ללא הצדקה, צריכים להיחקר ולעמוד לדין, ובטח שלא לקבל גיבוי משר מופקר שאינו מעוניין בביטחון, אלא ברדיפה גזענית של אוכלוסייה".
כאמור, במהלך הלילה נורה למוות מוחמד תראבין, במהלך פעילות של המשטרה ביישוב תראבין. גורם המעורה בפרטים אמר ל-N12 במהלך הלילה: "כוח מיוחד של המשטרה פעל בתוך תארבין אחרי שקיבל מידע מודיעיני על הימצאותו של חשוד בהצתת רכבים. החשוד זינק לעבר הכוח והחל לרוץ אליהם. הכוח חש בסכנה וירה לעברו".
השר בן גביר מיהר לגבות את השוטרים: "אני מגבה את הלוחמים שלנו שפעלו הלילה בתראבין. מי שמסכן את חיי השוטרים, את חיי הלוחמים, חייב להיות מנוטרל. מדובר בעבריין כבד, חשוד בהשלטת טרור על תושבי הנגב. אני מגבה את השוטרים גיבוי מלא. לא יהיו מקרים שיסכנו אותם וינסו לפגוע בהם בלי תגובה. המשטרה תמשיך לפעול בתראבין בפרט ובנגב בכלל, כדי להביא משילות”.
