N12
פרסומת

נתניהו בישיבת הממשלה: "לא אפטר את בן גביר"

עימות חריף בישיבת הממשלה בין נתניהו למשנה ליועמ"שית לימון • נתניהו שנדרש להתייחס לסוגיית פיטורי בן גביר מתפקידו, זעם: "פשוט מביך, פיטורי השר בן גביר, זה לא יקרה" • מזכיר הממשלה: "אין תקדים לפיטורי שר בלי כתב אישום, זו שבירת כלים" • בן גביר טען לסחיטה בידי אנשי היועמ"שית; לימון: "הוא פוגע בעצמאות המשטרה" • בנוסף, נתניהו התייחס למחאה באיראן ולביקורו בארה"ב

עמית סגל
פורסם:
בנימין נתניהו, איתמר בן גביר
בנימין נתניהו, איתמר בן גביר | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
הקישור הועתק

עימות סוער התרחש היום (ראשון) בישיבת הממשלה, על רקע דרישת היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה מרה"מ בנימין נתניהו להסביר מדוע אינו מפטר את השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר. במהלך הישיבה, נתניהו אמר למשנה ליועמ"שית: "לא אפטר את בן גביר".

עוד לפני העימות, התייחס רה"מ לביקורו בשבוע שעבר בארה"ב, ולנעשה באיראן: "ייתכן מאוד שאנחנו עומדים ברגע שבו העם האיראני לוקח את גורלו בידו".

הציטוטים מישיבת הממשלה

  • השר יצחק וסרלאוף: "כל פעם אנחנו מעלים בדיון שהיועצת תוקעת והפרקליטות מונעת, עכשיו הם רוצים לפטר את השר בן גביר. זה לא רק נגדו, זה נגד כולנו".
  • מזכיר הממשלה יוסי פוקס: "אין תקדים לפיטורי שר בלי כתב אישום, זו שבירת כלים, זו סוף הדמוקרטיה".
  • השר איתמר בן גביר: "ניסה לסחוט אותי מישהו מסביבת היועמ"שית שאם לא אמנה את רינת סבן נפטר אותך ואתה גיל לימון מכיר את המישהו הזה".
  • השר יואב קיש: "זו הזיה".
  • סגן השר אלמוג כהן: "צריך להגיד להם עד כאן".
  • המשנה ליועמ"שית גיל לימון: "זה שקר מה שבן גביר אומר, אנחנו טענו על המדיניות בהר הבית, רה"מ אמר שלא משנים ססטוס קוו ובן גביר עושה שינויים".
  • רה"מ בנימין נתניהו: "אמרנו שאין שינוי בסטטוס קוו אבל השינויים שבן גביר עושה הם לא משנים את הסטטוס קוו וזה בתיאום איתי".
  • גיל לימון: "צריכה להיות כאן משטרה עצמאית, ובן גביר פוגע בעצמאות המשטרה. נכון שלא הוגש נגדו כתב אישום אבל זה מצב ש…"
  • השרה גילה גמליאל: "זה מצב שנמאס לכם מבן גביר".
  • גיל לימון: "קחו לדוגמה מה קרה הלילה שבן גביר ישר גיבה את השוטרים, נורה אזרח בתראבין ובן גביר לא בדק - אלא ישר גיבה. זו התערבות בחקירה הוא מתערב בחקירות ולא בפעם הראשונה".
  • השר בצלאל סמוטריץ': "לי מותר ולבן גביר אסור?"
  • השר ניר ברקת לגיל לימון: "אתה הופך את המשטרה לפוליטית".
  • רה"מ נתניהו: "זה פשוט מביך, פיטורי השר בן גביר זה לא יקרה, שים לב למה אתה אומר כאן. לא פעם קורה שיש בדיקות בצה"ל על אירוע כזה או אחר אבל זה לא מונע משר הביטחון והרמטכ"ל ולפעמים גם אני נותן להם גב. אף אחד לא משתכנע מזה אתם משתמשים בארגומנטים הזויים".
  • השר יריב לוין: "גם שר הביטחון תמך באלאור אזריה אז ביקשתם לפטר אותו?"
  • סמוטריץ': "אתם מוסיפים לבן גביר 20 מנדטים, זה הדבר היחיד שאתם עושים כאן".
  • בן גביר: "ואם כבר להתערב בחקירות, אתה (גיל לימון) עבריין, אתה התערבת בחקירה שאסור היה לך בעניין הפצ"רית. שלחת מכתב מתי מסתיימת החקירה כשאתה בניגוד עניינים, זה אסור לך".
  • גיל לימון: "שלחתי מייל ולא התערבתי בחקירה".
  • בן גביר, (צוחק): "מה זה משנה מייל או מכתב. אתה התערבת ולחצת".
  • רה"מ: "מציע שתשקלו את העמדה שלכם שוב, פיטורי בן גביר - זה לא יקרה".

נתניהו מגיב על המחאות באיראן - ועל המבצע של ארה"ב בוונצואלה

כאמור, בפתח ישיבת הממשלה התייחס נתניהו לביקור שקיים בארה"ב: "אני חוזר עכשיו מביקור היסטורי, מפגש פסגה מאוד חשוב עם הנשיא טראמפ. המפגש הזה התרחש כמובן ערב השנה החדשה. היה מרגש מאוד לרעייתי ולי לעמוד לצד הנשיא ורעייתו ולחגוג את כניסת השנה החדשה, שאנחנו מקווים שהיא תהיה טובה עוד יותר מהשנה החולפת".

"הנשיא טראמפ שאל אותי: 'תגיד, אתה אוהב זיקוקי דינור?' אמרתי לו: 'תראה, זה עדיף על דברים אחרים שמתפוצצים בשמיים, אבל גם בזה למדנו לטפל היטב'" המשיך רה"מ. "והוא כמובן הבין את זה. והייתה בכלל הבנה גדולה בביקור והזדהות גדולה. אני חושב שזה תרם להידוק הקשר הכפול גם בין ישראל לארצות הברית, וגם כמובן הקשר האישי בינינו".

נתניהו התייחס לנעשה באזור: "שוחחנו על כל ההתפתחויות. אני מייחד את דבריי קודם כל לעזה - הוא היה חד-משמעי. הוא חזר על זה גם בשיחות הפנימיות שלנו וגם מול דעת הקהל במסיבת העיתונאים שם. הוא אמר את זה: 'התנאי ההכרחי הוא שחמאס יתפרק מנשקו'. אין אפשרות אחרת. זה תנאי הכרחי ויסודי למימוש תוכנית 20 הנקודות שלו. לא עשה שום ויתור בזה ולא הראה שום גמישות בנושא הזה".

"שוחחנו כמובן גם על איראן", הוסיף רה"מ נתניהו. "חזרנו על העמדה המשותפת שלנו של אפס העשרה מצד אחד, וכמובן הצורך להוציא את 400 הקילוגרם של החומר המועשר מאיראן ולפקח על האתרים בפיקוח הדוק ואמיתי. הדיונים האלה היו כמובן בתחילת האירועים שמתפתחים באיראן, האירועים הדרמטיים. ושמעתם את הנשיא מתייחס לזה זמן קצר לאחר מכן. אנחנו כמובן מזדהים עם זה. ממשלת ישראל, מדינת ישראל, והמדיניות שלי. אנחנו מזדהים עם המאבק של העם האיראני, עם השאיפות שלו לחופש וחירות וצדק. וייתכן מאוד שאנחנו עומדים ברגע שבו העם האיראני לוקח את גורלו בידו".

פרסומת

עוד התייחס רה"מ למבצע של ארה"ב בוונצואלה: "אני רוצה להביע את תמיכת הממשלה כולה בהחלטה הנחושה והפעולה הנחושה של ארצות הברית להחזיר חירות וצדק גם לאזור הזה של העולם. אני חייב להגיד שבכלל באמריקה הלטינית כרגע יש מהפך שאנחנו רואים אותו, וכמה וכמה מדינות שחוזרות לציר האמריקני ולא במפתיע גם לקשר עם מדינת ישראל. אנחנו מברכים על כך, אנחנו מברכים את הנשיא טראמפ על החלטתו, גם מצדיעים לכוחות הצבא האמריקנים שביצעו מבצע מושלם. אנחנו יודעים להעריך דבר כזה".

"אנחנו מבצעים גם מבצעים אחרים פה באזורנו, ואני מדבר קודם כל על המאמץ של משטרת ישראל להחזיר את המשילות בנגב", המשיך נתניהו בפתח דבריו, על רקע הנעשה בתראבין. "אנחנו הולכים לעשות הכול כדי למנוע מהנגב להפוך לדרום הפרוע, וסוף-סוף יש כאן יוזמה, ואני מברך את השר בן גביר על הובלת היוזמה הזאת. אני מתכוון לבקר יחד איתו בימים הקרובים בנגב ולראות מקרוב את הפעולות שלנו, וזו לא היוזמה היחידה. השינוי המבורך שנעשה בשירות בתי הסוהר, אחרי שנאמר לנו במשך שנים שאי אפשר לעשות שום דבר כי זה יביא להתפתחויות איומות. ההפך הגמור קרה. ואני גם מברך על בניין הכוח של המשמר הלאומי וכמובן חיזוק משטרת ישראל. כל הדברים האלה הם דברים מבורכים ואני חושב שהממשלה כולה מביעה תמיכה וגיבוי".