ואטורי מאיים - ורומז לשימוש בנשק גרעיני מול איראן
חבר ועדת החוץ והביטחון של הכנסת איים על האיראנים: "להם יש שטיחים פרסיים... לנו מפעל טקסטיל" • "גם לנו יש עוד כלים שלא השתמשנו בהם", אמר חה"כ מהליכוד • "אף אחד לא רוצה לנסות אותנו" • האזינו
חבר ועדת החוץ והביטחון של הכנסת, חה"כ ניסים ואטורי (הליכוד), איים במרומז כי אם ישראל תרגיש מאוימת, היא עלולה להשתמש בנשק גרעיני. "גם לנו יש עוד כלים שלא השתמשנו בהם. אף אחד לא רוצה לנסות אותנו, לא האיראנים ולא אף אחד. יש לנו נשק שעדיין לא השתמשנו בו, ונשתמש בו אם נרגיש מאוימים עד כדי איום קיומי".
בריאיון "לזירת החדשות" אמר ואטורי: "ישראל תשתמש גם בנשק שלא השתמשנו בו עד היום, ואני לא רוצה להרחיב יותר מדי ולא כדאי לאיראנים להתעסק עם ישראל. להם יש שטיחים פרסיים, לנו יש את מפעל הטקסטיל. אני לא חושב שאחד עומד מול השני... ואם ישראל תשתמש בנשק הזה ביום הדין... אף אחד לא יביא אותנו למצב של יום הדין. אף אחד לא יביא את ישראל לסכנה כזו, כי אז נשתמש בנשק..."
הדברים של ואטורי החבר בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת מצטרפים לשלל התבטאויות שונות שלו שנשא במהלך המלחמה. כך למשל, בתחילת המלחמה קרא חה"כ מהליכוד "לשרוף את עזה" ונחסם מרשת X. בהמשך מחק את הציוץ, ניסה להסביר בשיחה עם N12: "חשבתי שזה מו"מ שאני משלם מחיר כדי לחזור, אבל הם חסמו. אי אפשר לשנות את הדעה שלי, מבחינתי אפשר להטביע אותם".
בהזדמנות אחרת נאם ואטורי במליאה, ואמר כי "כהנא צדק". ואטורי כסגן יו"ר הכנסת השמיע את הדברים הקשים מעל דוכן המליאה, ואמר את הדברים במהלך ויכוח עם חה"כ יוראי להב-הרצנו מיש עתיד. "במשך שנים הליכוד טעה, אנחנו נתקן. הוא לא היה מחבל. היום הוא היה קדוש", אמר.
