N12
פרסומת

יהודים בישראל ובעולם מאוכזבים מבחירת ממדאני: "האנטישמיות גברה על השכל הישר"

פוליטיקאים וארגונים יהודיים תקפו בחריפות את בחירתו של ממדאני לראשות עיריית ניו יורק, כינו אותו "תומך חמאס" ו"אנטישמי מוצהר", והזהירו מפגיעה בביטחון הקהילה היהודית בעיר • בליגה נגד השמצה דיברו על "רקורד מטריד" • ליברמן קרא ליהודי ניו יורק "לעלות ארצה" • שר התפוצות שיקלי: "ניו יורק מסרה את המפתחות לידיו של מי שלא רחוק בעמדותיו מהפנאטים שרצחו אלפים מאנשיה"

דביר ג'ברה
דביר ג'ברה
N12
פורסם:
בחירות לראש העיר ניו יורק 2025
זוהראן ממדאני | צילום: reuters
הקישור הועתק

פוליטיקאים וארגונים יהודיים בארץ ובעולם הגיבו הבוקר (רביעי) בחריפות על בחירתו של המועמד הדמוקרטי זוהראן ממדאני לראשות עיריית ניו יורק, תקפו את עמדותיו הפרו-פלסטיניות, והביעו חשש לשלום יהדות ניו יורק.

בחירות לראש העיר ניו יורק 2025
ממדאני מצביע לראשות עיריית ניו יורק | צילום: AP

 

בליגה נגד השמצה אמרו שלאור "הרקורד הארוך והמטריד של ממדאני בנושאים המעוררים דאגה עמוקה בקרב הקהילה היהודית", הם יידרשו לנחישות בארבע השנים הקרובות.

"אנו מצפים מראש העיר בעלת האוכלוסייה היהודית הגדולה בעולם להתייצב באופן חד משמעי נגד אנטישמיות על כל צורותיה ולתמוך בכל תושביה היהודים של העיר, בדיוק כפי שהיה תומך בכל יתר הבוחרים. נפעל בנחישות וללא פשרות כדי להבטיח את שלומם וביטחונם של כל היהודים בניו יורק. לא נוותר ולא נרפה למען מימוש מטרתנו המרכזית - להגן על העם היהודי", אמרו בארגון.

יו"ר מפלגת ישראל ביתנו, חה"כ אביגדור ליברמן, אמר: "האיש שתמך בחמאס, תקף את ישראל, והאשים את המערב בכל צרות העולם, נבחר לראשות עיריית ניו יורק. שלושה עשורים בלבד אחרי אסון התאומים, ניו יורק בחרה בגזען, פופוליסט ואיסלמיסט שיעי מוצהר כראש העיר שלה. ממדאני הוא נער הפוסטר של הג'יהאד השקט".

פרסומת

ליברמן אמר שממדאני הוא "הדבר האחרון שעיר שסובלת מפשיעה, אנטישמיות וחוסר ביטחון" הייתה צריכה, וקרא ליהודי ניו יורק חפצי החיים לעלות למקום אליו הם שייכים - ארץ ישראל.

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר שבחירתו של ממדאני "תומך החמאס, שונא ישראל ואנטישמי מוצהר" תיזכר לדראון עולם כיצד האנטישמיות גברה על השכל הישר. "כמו יהודי ניו-יורק, כך גם אני מודאג מהשינוי, אך יחד עם זאת, אני בטוח בצדקת דרכינו כמדינה. נמשיך להילחם בכל האויבים שלנו בכל הכוח ולא לעשות חשבון לשונאי ישראל", אמר.

זוהראן ממדאני
זוהראן ממדאני

סשה רויטמן, מנכ"ל התנועה למאבק באנטישמיות, אמר שתוצאות הבחירות הן בשורות רעות מאוד. "האנטישמיות בארה"ב שוברת שיאים כל יום, והתוצאות בקלפיות פשוט משקפות את הלך הרוח ברחובות".  הוא הזכיר כי הקהילה היהודית בניו-יורק מהווה כ-11% מאוכלוסיית העיר אבל כבר היום סופגת למעלה ממחצית מפשעי השנאה המדווחים בעיר.

פרסומת

"לאחת מהקהילות היהודיות הגדולות בעולם מגיע ראש עיר שנלחם באנטישמיות, לא מי שמסית לה", אמר רויטמן. "נמשיך לעמוד לצד הקהילה היהודית של ניו-יורק, להילחם באופן יומיומי באנטישמיות ולעקוב מקרוב אחרי השלטון המוניציפלי החדש כדי להבטיח שהרשויות העירוניות ימלאו את חובתן להגן על כל תושבי ניו-יורק".

שר התפוצות והמאבק באנטישמיות עמיחי שיקלי תקף: "העיר שבעבר הייתה לסמל החירות העולמי, מסרה את המפתחות שלה לידיו של תומך חמאס, לידיו של מי שלא רחוק בעמדותיו מהפנאטים הג'יהאדיסטים שרצחו לפני 25 שנה 3,000 מאנשיה.

פרסומת

"הבחירה שעשתה ניו יורק מערערת את יסודותיו המקום שהעניק חרות והזדמנות להצלחה להמוני פליטים יהודים מסוף המאה ה-19, מקום שנעשה למעוזה של הקהילה היהודית הגדולה בעולם מחוץ לישראל. יו יורק צועדת בעיניים פקוחות אל התהום שאליה צללה לונדון".

שר התפוצות לשעבר נחמן שי כתב: "בחירת ממדאני היא סנסציה בקנה מידה עולמי, לא רק אמריקני או ניו יורקי. לישראל יש פה לקח אחד - היא אינה בהכרח הגרם המרכזי בהצבעה של יהודי ניו יורק או ארה"ב. עוד מיתוס שנשבר".

שר המורשת עמיחי אליהו אמר כי אינו מופתע מהתוצאות מפני שיהודי ניו יורק, לדבריו, הם יהודים ששונאים יהודים. "הם מסתובבים בינינו מאז ראשית ההיסטוריה שלנו, לפעמים בשולי החברה, ולפעמים בעמדות מפתח", אמר השר. "זו מציאות כואבת, אבל אמיתית, ואנחנו רואים אותם גם בישראל".

פרסומת

בחד"ש בירכו: "זכייתו של ממדאני מראה שציבורים הולכים וגדלים העולם בעולם אומרים 'לא' לפוליטיקה של השנאה, השחיתות והייאוש של הימין. העולם מתעורר ודורש ערכים של שוויון, דמוקרטיה וצדק חברתי. היום ניו יורק, ניאבק שכך יהיה אצלנו".