המתקפה החריפה של החרדים על אוחנה - בגלל הצבעה הצהרתית בלבד: "אינו ראוי לתפקידו"
יו"ר הכנסת הצביע בעד חוק נישואים אזרחיים של האופוזיציה, שנפל בקריאה טרומית • למרות שהצבעת אוחנה לא הייתה מכריעה (48 התנגדו, 36 תמכו), כל המפלגות החרדיות בכנסת תקפו אותו בחריפות • דגל התורה: "הטעות שנעתרנו לבקשת הליכוד ותמכנו בו להיות יו"ר הכנסת - לא תקרה שוב"


במפלגות החרדיות זעמו היום (רביעי) על יו"ר הכנסת אמיר אוחנה (הליכוד) על שהצביע בעד חוק נישואים אזרחיים שהעלתה האופוזיציה. הם כעסו על אוחנה, הומו מוצהר שלא יכול להתחתן כיום בתחומי ישראל כי החוק אינו מתיר זאת, על שהפר את המשמעות הקואליציונית ועל כך שלשיטתם הצבעתו "רומסת את היהדות".
נראה שאת ההודעה החריפה ביותר הוציאה דגל התורה, מפלגתו של משה גפני שהיא חלק מסיעת יהדות התורה. "אמיר אוחנה עשה מעשה שלא יעשה ותמך בחוק נישואים אזרחיים של האופוזיציה, בניגוד לסיכום שבין הליכוד ליהדות התורה - לשמור על הסטטוס קוו", כתבו. "הטעות שנעתרנו לבקשת הליכוד ותמכנו בו להיות יו"ר הכנסת - לא תקרה שוב".

"ממשלת ישראל בראשות בנימין נתניהו (הליכוד) ממשיכה להפר את כלל הסיכומים וההבנות עם המגזר החרדי", כתב יו"ר יהדות התורה ונציג אגודת ישראל בסיעה, יצחק גולדקנופף. "היום הגדיל לעשות יו"ר הכנסת, כאשר הצביע בעד חוק שכל כולו רמיסה בוטה של תורתנו הקדושה בניגוד להבנות שהיו עד כה ולברית ההיסטורית בין הליכוד למפלגות החרדיות שהתבססה על שמירת ערכי מסורת ישראל".
גם סיעת ש"ס הצטרפה למתקפה: "מביעים מחאה חריפה על הצבעתו של יו"ר הכנסת בעד החוק הפוגע במוסד הנישואין כדת משה וישראל, בניגוד מוחלט לעמדת הקואליציה. מדובר בחוק המהווה פרצה חמורה בכרם ישראל, העלולה לערער את יסודות הזהות היהודית של מדינת ישראל. הצבעתו של יו״ר הכנסת יחד עם האופוזיציה בסוגיה רגישה ויסודית כל־כך, היא התרסה חמורה המוכיחה כי אינו ראוי לתפקידו כיו״ר הכנסת של המחנה האמוני".
מצטרף נוסף למתקפות הוא יו"ר מפלגת נעם, ח"כ אבי מעוז, שאף קרא להדיח את אוחנה. "הצבעתו המבישה של יו"ר הכנסת בעד נישואים אזרחיים, היא פגיעה ישירה בזהותה היהודית של המדינה ותורמת להפיכת המדינה היהודית, למדינת כל אזרחיה", אמר.. אין לי ציפייה מהממשלה, שאחראית על חדירת התרבות הפרוגרסיבית ומחיקת הזהויות, לכל המערכות הציבוריות ובפרט למערכת החינוך, אך מאוד מעניין לראות האם הליכוד, בראשות רה"מ, ידיח את יו"ר הכנסת מתפקידו, כפי שהדיח את ח"כ יולי אדלשטיין מועדת חוץ וביטחון, לאחר שהצביע לפי צו מצפונו בעד חוק הריבונות שלי".
ההצבעה נפלה, זה מצב החוק כיום
ההצעה כצפוי נפלה במליאת הכנסת בהצבעה טרומית. 36 חברי כנסת הצביעו בעד, כולל אוחנה, ו-48 התנגדו. "הפלת החוק שלי היא עוד הוכחה שמדובר בממשלה ההומופובית בתולדות ישראל", אמר אחד מיוזמי ההצעה ח"כ יוראי להב הרצנו מיש עתיד. "בממשלה הבאה ההומופובים ישבו באופוזיציה ואנחנו נחוקק נישואים אזרחיים ונביא שוויון זכויות לקהילה הגאה".

כיום החוק הישראלי מתיר לבני זוג יהודים להתחתן בשטח ישראל אך ורק בטקס דתי-יהודי שאותו מקיים רב אורתודוקסי שהוסמך על ידי הרבנות הראשית. אחת המשמעויות של החוק היא שזוגות חד-מיניים לא יכולים להתחתן בישראל, כי הדבר אסור על פי ההלכה. החוק שהעלתה האופוזיציה נועד לאפשר, בין היתר, גם לזוגות חד-מיניים לקיים טקס חתונה בישראל, וגם לאלה המעוניינים לקיים את טקס חתונה ללא האלמנטים ההלכתיים הקבועים כיום בחוק.
