N12
פרסומת

המתקפה הבוטה והאיום של סמוטריץ' על נשיא העליון: "מגלומן אלים, נדרוס אותו"

יו"ר הציונות הדתית תקף בצורה חריגה את יצחק עמית בישיבת הסיעה של מפלגתו • הרשות השופטת הגיבה: "מדובר באמירה חמורה ביותר שכל מטרתה להעצים שיח אלים ומסית" • כל התגובות במערכת הפוליטית והמשפטית

דפנה ליאל
עמית סגל
פורסם:
סמוטריץ' מציג את עקרונות תקציב 2026
אמירה חריפה נגד נשיא העליון, סמוטריץ' | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
הקישור הועתק

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' איים היום (שני) על בית המשפט העליון ואת נשיא העליון יצחק עמית בישיבת הסיעה של מפלגת הציונות הדתית בכנסת. סמוטריץ' אמר: "יצחק עמית מגלומן אלים ודורסני ‏ששדד את הדמוקרטיה מאזרחי ישראל. התוצאה תהיה שנדרוס אותו".

האמירה האלימה של סמוטריץ' גררה גינויים רבים במערכת הפוליטית והמשפטית. הרשות השופטת הוציאה הודעה: "אמירות המבטאות איומים כלפי שופטים אינן חלק מדיון ציבורי לגיטימי. מדובר באמירה חמורה ביותר שכל מטרתה להעצים שיח אלים ומסית כלפי הרשות השופטת והעומד בראשה, על אחת כמה וכמה כאשר הדברים נאמרים על ידי נבחר ציבור".

השר שלמה קרעי גיבה את דברי סמוטריץ': "את הדברים של שר האוצר צריך להוציא מן הכוח אל הפועל. כבר מזמן הגיעה העת לפעול. אומרים לא לצווים בלתי חוקיים של בג"ץ ומצילים את הדמוקרטיה הישראלית".

התגובות באופוזיציה

ראש האופוזיציה יאיר לפיד כתב ברשת X: "אני שולח לחיזוק לנשיא בית המשפט העליון, כבוד השופט יצחק עמית, מול האיום של שר האוצר בצלאל סמוטריץ, לרצוח אותו".

יו"ר ישר! גדי איזנקוט גינה את אמירת שר האוצר: "חברי ממשלת 7 באוקטובר מתחרים ביניהם מי יהיה יותר אלים ופורע חוק. היום תורו של השר הכושל סמוטריץ', חבר קבינט המחדל ותומך נלהב במי שמעדיף למות ולא להתגייס, אשר מאיים כאחרון העבריינים בשפת ביבים על סמלי שלטון בישראל. דבריו הם לא פחות מסימון מטרה על גבו של נשיא בית המשפט העליון".

פרסומת

עוד אמר איזנקוט: "ראש הממשלה מעודד את שריו והאחריות עליו. הוא חייב להפסיק לשתוק מול המופע האלים הזה. הפעם לא יוכל לומר שלא ראה ולא שמע. הכתובת על הקיר. ישראל ראויה למנהיגות אחרת. אנחנו נביא אותה".

יו"ר כחול לבן בני גנץ כתב: "האמירה של השר סמוטריץ' חציית קו אדום ושיא חדש במתקפה המטורפת של הקואליציה הזו נגד מערכת המשפט. ‏מה שמתחיל במילים כאלה עלול להיגמר בדם. ‏תעצרו את הטירוף!"

יו"ר הדמוקרטים יאיר גולן הגיב: "כאשר שר בכיר מאיים 'לדרוס' שופט עליון, זה לא פוליטיקה - זה עולם תחתון. אנחנו מתמודדים מול כנופיה פושעת, אבל נעמוד כחומת מגן לשלטון החוק ולמדינת ישראל. סמוטריץ׳ אתה לא תעבור את אחוז החסימה, את מה שהרסת - אנחנו נתקן השנה".

יאיא פינק, ממובילי המחאה נגד הממשלה, בתגובה לדבריו של סמוטריץ': "הגשתי כעת תלונה במשטרה נגד דברי ההסתה של שר האוצר. סמוטריץ׳ הוא אנרכיסט בחליפה, שנשמע כמו אחרון העבריינים. החדשות הטובות - יצחק עמית ימשיך להיות נשיא בית המשפט העליון, הרבה אחרי שסמוטריץ יפגוש את אחוז החסימה מלמטה".

גדי איזנקוט
"מאיים כאחרון העבריינים", גדי איזנקוט | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
פרסומת

החזית נגד בג"ץ

ההתבטאות של סמוטריץ' היא חלק מהקמפיין של הממשלה והקואליציה להחליש ולעשות דה לגיטימציה למערכת המשפט. אמש הוציא בג"ץ צו ביניים שמקפיא את החלטת הממשלה לסגור את תחנת גלי צה"ל – עד להכרעה בעתירות שהוגשו בנושא.

בעקבות כך השר שלמה קרעי אמר כי יש להתעלם מפסיקת בג"ץ בנושא גל"צ וטען כי "החלטת הממשלה שרירה וקיימת". השרה עידית סילמן הצטרפה, כינתה את נשיא ביהמ"ש העליון "שופט העליון יצחק עמית", וטענה כי הוא "המוטה ביותר בתולדות מערכת המשפט". אלו מצטרפים לחקיקה שמקדמת הממשלה נגד מערכת המשפט.