תפקיד עם הרבה השפעה: הקרב הבא בליכוד
הרוחות סוערות במפלגת השלטון לקראת פתיחת ועידת הליכוד החמישית, לראשונה מאז 2012 • השר כץ וח"כ דוד ביטן הודיעו על כניסה למרוץ על תפקיד נשיאת וועידת הליכוד • מי שאוחז בתפקיד יכול להביא לשינויי חוקה משמעותיים, ויקבע את סדר היום של הוועידה • המועמד המוביל לזכייה: כץ שזוכה לתמיכתו של נתניהו


אחרי שנים של קיפאון, ולראשונה מאז שנת 2012, ועידת הליכוד החמישית צפויה להתכנס בקרוב. אתמול (שבת) הכריזו שתי דמויות חזקות במפלגה על כניסתם למרוץ על אחד התפקידים המשפיעים בליכוד - נשיאות וועידת הליכוד. השר חיים כץ הודיע כי בכוונתו להתמודד על התפקיד, וזמן קצר לאחר מכן חה"כ דוד ביטן הודיע ב"פגוש את העיתונות" כי גם הוא מעוניין לזכות בתואר.
למה זה חשוב
-
לאחר יותר מ-14 שנה, וועידת הליכוד החמישית צפויה להיפתח. ישנם שני גורמי כוח מרכזיים בליכוד: הוועידה ומרכז הליכוד. בשגרה, מי שמקבל את ההחלטות הם אלפי חברי המרכז, אך ב-90 הימים שהוועידה מכונסת מרכז הכוח עובר אליה.
-
למי שמכהן בנשיאות הוועידה יש כוח רוב להביא לשינויי חוקה ברוב רגיל. זאת לעומת רוב של שני שליש שנדרש במהלך השגרה. בסמכותו גם לקבוע את מועדי הפריימריז. הוא גם קובע את סדר היום, ובסמכותו לקבוע אילו הצעות יגיעו להצבעה - ומה יידחק לשוליים.
-
שינויי החוקה משפיעים על מגוון עניינים פנימיים במפלגת השלטון: החל ממחוזות ושיטות בחירה שונות ועד הרכבי ועדות פנימיות בליכוד - כולל גם ועדת הבחירות.

כץ נגד ביטן
-
השר חיים כץ, מי שמכהן כיו"ר מרכז הליכוד, הודיע אתמול כי החליט להתמודד על ראשות נשיאות הוועידה, שתיפתח בתקופה הקרובה.
-
זמן קצר לאחר מכן הודיע חה"כ דוד ביטן בריאיון ב"פגוש את העיתונות" כי גם הוא "קופץ למים": "אתמודד על ראשות ועידת הליכוד". ביטן הצליח להגיע להישגים מרשימים בבחירות למרכז הליכוד שהתקיימו בשבוע שעבר. בראשון לציון הצליח להביא לתוצאה של 87.4% מהקולות לטובתו, והוא מנסה כעת לנצל את המומנטום.
-
כץ הוא מועמדו של ראש הממשלה בנימין נתניהו. לפי ההערכות, תמיכה זאת תוביל אותו לזכייה בתפקיד.

תוצאות הבחירות לוועידה
-
בשבוע שעבר בחרו 140 אלף מתפקדי הליכוד את חברי המרכז החדשים, בבחירות שהתקיימו לראשונה אחרי 14 שנים. במהלך הבחירות כ-4,000 חברי מרכז חדשים נבחרו לכהן במה שמהווה בפועל את המוסד העליון של הליכוד.
-
חברי הכנסת נאבקו על קולות הבוחרים כדי לקבל אחיזה בגוף שעשוי להכריע לאן תלך מפלגת השלטון. הבחירות עצמן נערכו בסניפים השונים של הליכוד. חברי הכנסת והשרים תמכו במועמדים שונים או הריצו רשימות - ואלו נבחרו באופן יחסי בהתאם למספר הקולות שהרשימה גרפה.

-
קרעי ניצח בסניף בבני ברק והדיח את היו"ר המכהן, מועמד של השר חיים כץ זכה בבאר שבע - והשר זוהר גרף את מירב הקולות בקריית גת. בירושלים נרשמו ניצחונות לשרים ניר ברקת ודודי אמסלם. כוחו של שר הביטחון ישראל כ"ץ נחלש, וביטן הצליח להביא הישג משמעותי בראשון לציון.
-
דרמה התחוללה בירוחם כשהמתח הפוליטי התדרדר לעימות פיזי של ממש. ראש המועצה נילי אהרון תועדה מתעמתת עם מצביע מחוץ לקלפי. חילופי הדברים הקשים גלשו המביאות לדחיפות וקללות.

