פרסום ראשון: המגעים החשאיים בבית הנשיא להקמת ועדת חקירה ממלכתית
בחודשים האחרונים מתקיימים בבית הנשיא דיונים ופגישות תחת מעטה חשאיות • הפגישות בהשתתפות נציגי משפחות שכולות ממועצת אוקטובר ומפורום גבורה • המטרה: להגיע להסכמות סביב הקמת ועדת החקירה, כמו חבריה וסמכויותיה • בצעד חריג: הנציגים התבקשו על ידי אנשי הנשיא לחתום על טופסי סודיות

בזמן שהצדדים ממשיכים להתווכח על אופי הוועדה, ממלכתית או לא, בחודשים האחרונים מתקיימים בבית הנשיא בירושלים דיונים ופגישות תחת מעטה חשאיות, כך פרסמנו הערב (רביעי) לראשונה ב"מהדורה המרכזית". בפגישות משתתפים נציגי משפחות שכולות ממועצת אוקטובר ומפורום גבורה. המטרה: להגיע להסכמות סביב הקמת ועדת חקירה ממלכתית: איך היא תוקם, מי יהיה חבר בה, מה יהיו סמכויותיה ועוד.

ארבעת הנציגים שמשתתפים בפגישות ממשפחות שכולות. בצעד חריג ביותר, הם התבקשו לחתום על טופסי סודיות, שלא ייצא כלום מהחדר ושעצם קיומם של המפגשים הללו לא ייוודע.
אלו המשתתפים בהתייעצויות הללו: יהושע שני, מנחם קלמנזון, אייל אשל ורעות הכט-אדרי. השניים הראשונים מפורום הגבורה, השניים האחרונים ממועצת אוקטובר. הארבעה נפגשים מדי שבועיים בערך, כולל בחודש האחרון.

היוזמה הזו מגיעה אחרי שהנשיא יצחק הרצוג נכשל ביוזמה הקודמת, מחודש מאי האחרון, להקים ועדת חקירה ממלכתית שאת הרכבה יקבע נשיא בית המשפט העליון, בהתייעצות עם המשנה לנשיא סולברג. מדובר ביוזמה שנתקלה בהתנגדות מצד רה"מ וירדה מן הפרק, מה שהותיר את משפחות הקורבנות בתסכול.
מבית הנשיא נמסר בתגובה: "בית הנשיא ביסודו מהווה בסיס להתכנסות לשיח פתוח ולדיאלוג, עבור כלל אזרחי ישראל. פורומים שונים וקבוצות מגוונות נפגשים בו במסגרות שונות, ובאופן קבוע למטרות הידברות - גם כאשר אין מדובר בהגעה להסכמות, אלא בעצם היכולת להקשיב, לשוחח ולהתמודד עם הסוגיות המורכבות אשר קורעות את החברה הישראלית. המפגשים בבית הנשיא מתקיימים בהרכבים שונים ומגוונים ומטרתם לאפשר שיח שכזה, גם בין משפחות שכולות שאיבדו את היקר להן מכול".
