N12
פרסומת

קריאה לגנץ לפרוש בעקבות ההקלטות שנחשפו בחדשות 12

יו"ר הדמוקרטים קרא ליו"ר כחול לבן לפרוש בעקבות דבריו, ואי-מעבר אחוז החסימה • בכחול לבן תקפו בחריפות: "תמיכתו של גולן בסרבנות, והשנאה והפילוג שהוא מפיץ - המתנה הגדולה ביותר שיש לקמפיין נתניהו. קול לגולן - קול לבן גביר" • גם ליברמן שלח ביקורת מרומזת לגנץ: "קואליציה רחבה? מקריב את חוק הגיוס ואת ועדת החקירה הממלכתית. זאת סיסמה"

דביר ג'ברה
דביר ג'ברה
N12
פורסם: | עודכן:
יאיר גולן, בני גנץ
יאיר גולן, בני גנץ | צילום: אבשלום ששוני ויונתן זינדל, פלאש 90
הקישור הועתק

על רקע פרסום ההקלטות של בני גנץ ב"מהדורה המרכזית" של חדשות 12 אמש, ביקורת חריפה נמתחה על יו"ר כחול לבן הבוקר (חמישי). יו"ר מפלגת הדמוקרטים יאיר גולן קרא לגנץ לפרוש, ויו"ר ישראל ביתנו טען כי דבריו של גנץ "מקריבים הכול".

יו"ר ישראל ביתנו ליברמן התייחס בריאיון בתאגיד השידור הישראלי לאפשרות שתוקם ממשלת אחדות רחבה, ורמז לגנץ: "מי שמדבר על קואליציה רחבה חייב להבין שהוא מקריב את חוק הגיוס, את ועדת החקירה הממלכתית ולמעשה מקריב הכול. זאת סיסמה. אחדות חייבת להתבסס על ערכים משותפים".

יו"ר הדמוקרטים גולן התייחס הבוקר ב-103FM להקלטות של גנץ: "גנץ אמר באין-ספור הזדמנויות שמדינת ישראל לפני הכול, והוא כבר חודשים ארוכים לא עובר את אחוז החסימה. אם המצב יימשך אני מצפה שיפרוש מהחיים הפוליטיים".

בהמשך הגיבו בכחול לבן בחריפות על הדברים של גולן: "תמיכתו של יאיר גולן בסרבנות, השנאה והפילוג שמפיץ והעיסוק האובססיבי באחרים, הוא המתנה הגדולה ביותר שיש לקמפיין נתניהו. קול לגולן זה קול לבן גביר". בעקבות התגובה של כחול לבן, במפלגת הדמוקרטים צייצו: "גנץ, תפרוש".

פרסומת

חה"כ גלעד קריב מהמפלגה, הגיב גם כן: "אנחנו מבינים שבני גנץ במצוקת מנדטים. אבל זו לא סיבה להפוך להיות שופר של יאיר נתניהו ומכונת הרעל. הציבור הדמוקרטי בישראל מצפה מכל מנהיג שלא עובר את אחוז החסימה אחת משתיים: להתאחד או לפרוש".

כפי שדיווחנו אמש, בחוג בית שקיים גנץ ביישוב אלון שבות יחד עם חילי טרופר, תקף יו"ר כחול לבן את שותפיו במחנה שקראו לו לפרוש על רקע העובדה שאינו עובר את אחוז החסימה בסקרי המנדטים שפורסמו בחודשים האחרונים.

פרסומת

"אני שם בכלל בצד את השאלה של הזכות לבחור ולהיבחר", נשמע גנץ. "והדמוקרטים, והליברלים, מי בכלל אמר שאני בגוש שלכם. זאת אומרת, איפה אתם מחתימים אותי, איפה חתמתי שאני שלכם? אני של מדינת ישראל".