איריס חיים: "עלינו להיכנע לחמאס תמורת החטופים"
אימו של החטוף שנורה למוות בשוגג בידי כוחות צה"ל במסר לממשלה: "אין אדם במדינה שלא רוצה בשחרור החטופים" • עוד אמרה: "בשבילי ובשביל משפחתי זה מאוחר, יותם לא יחזור. למשפחות האלה עוד יש תקווה" • אחותו של החטוף אביתר דוד: "רואים שהוא משתמש בכוחותיו האחרונים כדי לדבר"

איריס חיים, אימו של החטוף יותם חיים שנורה למוות בשוגג בידי כוחות צה"ל, כתבה אתמול (שבת) בחשבון האינסטגרם שלה כי לדעתה על ישראל להיכנע לחמאס על מנת לשחרר את החטופים. היא הסבירה כי ישראל גם ככה נכנעה לחמאס במשך כל השנים שלפני טבח 7 באוקטובר, ועל כן, על אחת כמה וכמה, נכון להיכנע כעת עבור החטופים שמוחזקים שם בתנאים לא אנושיים.
דבריה מעניינים דווקא על רקע העובדה שחיים הקפידה מאז מות בנה לא לבקר את צה"ל, ולתמוך במדיניות הממשלה כדי לחזק את החברה ולשמור על חוסנה, כך לשיטתה. כעת, כך נראה, חיים מביעה מסר שנוגד את מדיניות הממשלה.

"כניעה? לא הבנתי מה זאת המילה הזאת", כתבה בפוסט. "נכנענו לחמאס במשך 20 שנה, נתנו ונתנו עוד ועוד, עכשיו צריך לשחרר את מי שניתן עדיין. בשבילי ובשביל משפחתי זה מאוחר, יותם לא יחזור. אני מוכנה להיכנע, תמורת החטופים, תמורת הכבוד האחרון שנשאר מול משפחות כמוני שלהם יש עדיין תקווה".
"אם הצבא מספיק חזק, יהיו פלוגות, כיתות ומחלקות שישמרו על תושבי העוטף - זאת המשימה", הוסיפה. "לא על חשבונם של אותם שרידי הרעבה והתעללות שעדיין נשימה באפם. אין אדם במדינה שלא רוצה בשחרורם של החטופים, כולם ללא יוצא מן הכלל. היום צריך להחליט לפני שיהיה מאוחר מדי. אני לא יכולה לחשוב שהילדים האלה גוועים ברעב. בשום אופן".

היא סיכמה: "אני רוצה שתסכימו פה על זה שאסור להשאיר אותם שם, וזה צריך לקרות למרות המחיר שמשלם בהמשך. את המחיר הכבד ביותר כבר שילמנו".
בתגובה לדבריה מסר יהושע שני, אב שכול לסרן אורי מרדכי שני הי"ד ויו"ר פורום הגבורה: "מתוך כאב האובדן, לא נכנע לרוצחים. דווקא מתוך הכאב הזה, דווקא מתוך ההבנה העמוקה של מחיר הדמים שאנו משלמים, אני נזעק בפני דבריה של איריס חיים. אמו של יותם ז"ל, שנחטף ונורה בשוגג בידי כוחותינו, קוראת למעשה לכניעה מול חמאס. דבריה, הנובעים מכאב אמיתי ומובן, מהווים סכנה אמיתית לעתידנו כאן. מתוך כאב אמיתי אין זכות לקרוא לכניעה, בוודאי לא לכניעה מול ארגון הטרור הרצחני שהביא עלינו את הצרה הזו. חמאס איננו גורם שניתן לעשות איתו הסכמים. זהו ארגון טרור שמטרתו הבלעדית היא השמדת מדינת ישראל וחיסול יהודיה. אם לא נשמיד אותו לחלוטין, הוא יחטוף שוב, יאנוס שוב, ירצח שוב. כשם שלא וויתרנו במשך אלפיים שנה על התקווה לשוב לציון, כך לא נוותר עכשיו על הזכות לחיות בביטחון בארצנו. החזרת החטופים הביתה תבוא דרך כוח וחוזק, לא דרך כניעה לאויבינו".
אחותו של אביתר דוד: "רואים שהוא משתמש בכוחותיו האחרונים"
את הדברים אמרה חיים על רקע פרסום שני סרטונים מטלטלים של החטופים רום ברסלבסקי ואביתר דוד שבהם הם נראים במצב קשה מאוד. אחותו של אביתר, יעלה, התייחסה היום שוב לסרטונים בסטורי באינסטגרם: "זה לא הקול הרגיל שלו. רואים שהוא משתמש בכוחותיו האחרונים כדי לדבר".


מאז פרסום התיעודים, משפחות חטופים הזדעזעו וזעקו מחשש שגם ילדיהם במצב דומה. "אני רואה הכול ולא מבינה איך אני מצליחה לדבר היום", אמרה רוחמה בוחבוט, אימו של החטוף אלקנה בוחבוט, בחדשות הבוקר. "אני יושבת כאן, מסוחררת עם כאבי בטן ושואלת את עצמי: 'עד לאן?'. יש מספר אמהות שלא קיבלו סרטונים מהילדים שלהן, מה הן עוברות עכשיו? אני לא נרגעת, זה לא רק אביתר ורום. יש כאן עוד 18 שבחיים ואנחנו לא יודעים מה קורה כאן".
