N12
פרסומת

בגלל אי הסכמות עם החרדים: סדר היום בכנסת בוטל - והועבר למחר

רגע לפני הפגרה, הכנסת הקדימה את כינוס המליאה כדי לדון בכמה הצעות וחוקים ולהצביע עליהם • בין ההצעות שיעלו לדיון: מתווה הפיצוי הכלכלי לנפגעי המלחמה וחוק בתי הדין הרבניים • אלא שבעקבות התנגדות החרדים, סדר היום שונה. רק הצעות חוק ביטחוניות יעלו

דפנה ליאל
פורסם: | עודכן:
מליאת הכנסת מצביעה על שינוי הועדה לבחירת שופטים
מליאת הכנסת, ארכיון | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90
הקישור הועתק

בשל אי הסכמות עם החרדים - הקואליציה הודיעה הערב (שני) על ביטול סדר היום, מלבד הצעות חוק ביטחוניות. האופוזיציה חסמה הפעם כל צינור חמצן והצליחה להביא לביטול רוב סדר היום למעט הדברים הקריטיים. כל ההצעות שתוכננו לעלות היום - הועברו למחר.

הבוקר, ועדת הכנסת בראשות חה"כ אופיר כץ אישרה את בקשת יו"ר הכנסת אמיר אוחנה להקדים את שעת פתיחת ישיבת מליאת הכנסת לשעה 12:00.

החוקים וההצעות שהיו אמורים לעלות לדיון ולהצבעה

  • הצעת חוק התוכנית לסיוע כלכלי
  • הצעת חוק בתי הדין הרבניים, הצעת חוק שיפוט בתי דין דתיים (בוררות)
  • הצעת חוק מניעת העסקת עובד הוראה שיש לו תואר אקדמי ממוסד ברשות הפלסטינית
  • הצעת חוק השידור הציבורי הישראלי
  • הצעת חוק הרשויות המקומיות (בחירות) שעשוי לפגוע (שמשנה את כללי ההתמודדות במועצות המקומיות ועלול לפגוע באוכלוסייה הערבית)
  • הצעת חוק הכניסה לישראל
  • הצעת חוק לתיקון פקודת בתי הסוהר
  • הצעת חוק להנצחת הרב אברהם יצחק הכהן קוק
  • הצעת חוק לשימוש במונח יהודה והשומרון
  • הצעת חוק הקולנוע
  • הצעת חוק זכויות הסטודנט
  • החלטת ועדת החוקה, חוק ומשפט על רצונה להחיל דין רציפות על הצעת חוק בתי המשפט

לפי הודעת ועדת הכנסת, יו"ר הכנסת יהיה רשאי לקבוע הפסקה במהלך ישיבת המליאה בהסכמת נציגי סיעות הקואליציה והאופוזיציה, או בהודעה מוקדמת (של שלוש שעות לפחות) לחברי הכנסת. בהודעה על ההפסקה ייקבע מועד חידוש הישיבות.

עוד נקבע בוועדת הכנסת כי במהלך הדיונים במליאה לא יקיימו ועדות הכנסת דיונים. עם זאת יו"ר הכנסת יהיה רשאי בשל "שיקולים מיוחדים ומטעמי דחיפות" לאשר קיום דיון של ועדה במועדים האלה. בנוסף, ועדות הכנסת יוכלו לקיים דיונים לגבי הצעות חוק שהכנסת החליטה להחזיר לוועדה במהלך הקריאה השנייה.