ח"כ מהליכוד בביקורת על נתניהו: "צריך עסקה כוללת ולא חלקית"
חה"כ משה סעדה אמר בריאיון לגלצ: "חייבים לעשות עסקה שכוללת את כולם, ללא סלקציה" • על הביקורת שהופנתה בעקבות ההודעה על "הצהרה מיוחדת של רה"מ" יותר מיממה לפני שנישאה, אמר: "לא הייתי בסוד ההחלטה, אין לי מושג מה גרם להודיע בשישי ולא לחכות לשבת" • "הייתי מצפה מרה"מ, לא צריך מסיבת עיתונאים, צריך מעשים", אמר, וקרא לכבוש את רצועת עזה

על רקע ההצהרה המוקלטת שפרסם אמש ראש הממשלה בנימין נתניהו שבה טען כי הסכם לשחרור חטופים שכולל את סיום המלחמה "יעביר מסר לכל אויב שניתן להוריד את מדינת ישראל על ברכיה", חה"כ משה סעדה מהליכוד אמר הבוקר (ראשון) כי צריך "פחות מסיבות עיתונאים", וקרא ללכת ל"עסקה כוללת ולא חלקית".
בריאיון לאפי טריגר ב"בוקר טוב ישראל" בגלי צה"ל, אמר חה"כ סעדה: "רה"מ דיבר על המאמצים הכנים להביא את כולם. בניגוד לרה"מ אני חושב שחייבים לעשות עסקה שכוללת את כולם, לא חלקית, לא סלקציה, לא תחרות בין ההורים מי מתראיין יותר. זה שובר את הלב".

במענה לשאלה על הביקורת שהופנתה על החלטת לשכת רה"מ להודיע בשישי כי נתניהו יישא "הצהרה מיוחדת" במוצאי השבת, אמר: "אתה יכול לשאול את לשכת רה"מ ולא אותי. אני לא הייתי בסוד ההחלטה להודיע בערב שבת על מסיבת עיתונאים, אין לי מושג מה גרם להם להודיע בערב שישי ולא לחכות לשבת, ולכן אני לא יכול לענות".
לדבריו של חה"כ סעדה, הובן כי נתניהו מתכוון לדבר על שני נושאים - איראן והחטופים. "היה ברור שהוא רוצה לדבר על העניין האיראני... אלו שני דברים חשובים - להבין את האיום הקיומי על מדינת ישראל שחובתנו לנטרל, והפצע בלב האומה, החטופים, שקורע את החברה הישראלית. אין בית שלא מרגיש את הפצע הקשה הזה..."
על האפשרות שאחרי עסקה שבה יוחזרו כל החטופים תיעצר המלחמה וישראל תחזור ללחום בעזה, אמר: "אין דבר כזה. הפסקת המלחמה זו הפסקת קיומו של העם היהודי בארצו. אין יכולת לעשות 'כאילו' מול חמאס. בואו נהיה הגונים".

חה"כ סעדה קרא לכבוש את הרצועה, ו"לשקם" את העזתים מחוץ לעזה: "רוב החברה מסכימה שהמדינה חייבת לכבוש את הרצועה, ולשקם את העזתים באירופה, באפריקה... ייעשה פה צדק אחרי הטבח הנורא ב-7.10. הייתי מצפה מרה"מ - לא צריך מסיבת עיתונאים, צריך מעשים. אחרי שנגמרה הפסקת האש לפני חודשיים, מדינת ישראל הייתה צריכה להיכנס לרצועה עם 'אגרוף של ברזל', 6 אוגדות, לכבוש את הרצועה ולפתוח את השערים לעזתים ולשקם אותם במקום אחר, את זה לעשות ופחות מסיבות עיתונאים".
כאמור, אמש פורסמה הצהרה מוקלטת של רה"מ שבה הוא סירב לעסקה להשבת החטופים שכוללת את סיום המלחמה. נתניהו אמר כי בסוף השבוע חמאס דחה שוב הצעה לשחרור חטופים, וכי ארגון הטרור דורש את סיום המלחמה, נסיגה מוחלטת, שיקום עזה והכנסת הון עתק לרצועה. "סיום המלחמה בתנאי כניעה אלה יעביר מסר לכל אויבי ישראל שבאמצעות חטיפת ישראלים ניתן להוריד את מדינת ישראל על ברכיה", אמר רה"מ נתניהו.
על הקריאות מבית להיענות לדרישות חמאס, אמר רה"מ: "אותם האנשים שקוראים לסיום המלחמה מהדהדים את התעמולה של חמאס ומרחיקים את שחרור החטופים, לא מקרבים - אלא מרחיקים. אלו שאומרים לנו לרמות את חמאס ולחזור אחר כך להילחם, אומרים את זה בריש גלי באולפנים. חמאס הם חבורת רוצחים אבל טיפשים הם לא. הם דורשים ערבויות בין-לאומיות שלא יאפשרו לנו לחזור להילחם. אף אחד ובוודאי לא ארה"ב, לא ישתף פעולה עם תרמית כזאת".
