N12
פרסומת

"התרעת הפקרה חמורה ביותר": השרים קיבלו הודעה ש"השתלטה" על הטלפון שלהם

מטה המילואימניקים השתמשו בטכנולוגיית הודעת "פלאש", בדומה להודעות ששולח פיקוד העורף, על מנת למחות על יוזמת הממשלה לממן חרדים שלא מתגייסים • ההודעה נשלחה לפני שוועדת השרים לחקיקה העבירה את חוק המעונות • יוזם המחאה: "מעבירים חוק שנותן העדפה למשתמטים"

N12
פורסם:
הודעת "פלאש" שנשלחה לשרים
הודעת "פלאש" שנשלחה לשרים
הקישור הועתק

עם פתיחת הדיון בוועדת השרים לענייני חקיקה היום (ראשון), קיבלו כל שרי הממשלה ועוזריהם הודעת פלאש עם "התרעת הפקרה חמורה", ש"השתלטה" על הטלפונים הניידים שלהם, בדומה להודעות שמוציא פיקוד העורף. לצעד המחאה הזה אחראים ארגון המחאה מטה המילואימניקים.

בהודעה שקיבלו השרים נכתב המסר: "התרעת הפקרה חמורה ביותר - מי שיצביע בעד חוק מימון משתמטים יפגע בביטחון המדינה. מטה המילואימניקים". רס"ן יאיא פינק, מייסד מטה המילואימניקים, התייחס למניע מאחורי צעד המחאה החריף: "זו הזיה בלתי נתפסת שבזמן מלחמה הם מעבירים חוק שנותן העדפה למשתמטים ושמעודד השתמטות".

ישראל אייכלר
"התרעת הפקרה חמורה ביותר", ח"כ ישראל אייכלר, יוזם חוק המעונות | צילום: פלאש 90

פינק התייחס לצעדי החקיקה של הממשלה שמטרתם לממן חרדים שלא מתגייסים לצבא. "זה על חשבון המילואימניקים, שעשו כבר למעלה מ-200 ימי מילואים השנה. זאת בושה שלא נראתה כדוגמתה". האשים פינק. "המילואימניקים ימשיכו להלחם על בטחון ישראל בכל החזיתות".

המחאה של מטה המילאומניקים נשלחה לפני שוועדת השרים לחקיקה אישרה את הצעת החוק (לחצו לצפייה בהצעה) שיזם חה"כ ישראל אייכלר מיהדות התורה, שמבקשת לחייב את המדינה בסבסוד מעונות יום לילדים על בסיס העסקתה של האם בלבד, בלי קשר למצבו התעסוקתי של האב. מטרת המהלך היא לספק לחרדים פתרון ביניים בשל היעדר הנכונות בקואליציה לקדם בשלב זה חוק שיפטור את החרדים מגיוס לצה"ל.