N12
פרסומת

השיחה עם טראמפ והחשש בבית הלבן: האם נתניהו מתערב בבחירות בארה"ב? | פרסום ראשון

פחות מחודש לפני שהעם האמריקני יוצא להצביע לנשיא חדש, וברקע הנתק עם ביידן - נתניהו שוחח עם המועמד הרפובליקני דונלד טראמפ • מלשכת רה"מ נמסר שהנשיא לשעבר הוא שהתקשר לנתניהו כדי לברך אותו על ההישגים והפעולות הנחושות נגד חיזבאללה • השיחה מגיעה על רקע תחושה בבית הלבן שנתניהו מעדיף את טראמפ על האריס, סגניתו של ביידן

דנה ויס
פורסם:
נתניהו, טראמפ
נתניהו וטראמפ, ארכיון | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
הקישור הועתק

פרסום ראשון: ראש הממשלה נתניהו שוחח עם נשיא ארה"ב לשעבר והמועמד הרפובליקני לנשיאות דונלד טראמפ לפני כשבוע - בזמן שהיה בנתק עם הנשיא ביידן ולא קיים עמו שיחה.

פחות מחודש לפני הבחירות, מלשכת רה"מ נמסר שטראמפ הוא שהתקשר לנתניהו כדי לברך אותו על ההישגים והפעולות הנחושות והעוצמתיות שישראל ביצעה נגד חיזבאללה. השיחה מגיעה על רקע תחושה בבית הלבן שנתניהו מעדיף את טראמפ על האריס - והחשש שהוא מעדיף להתערב בבחירות.

בלשכת נתניהו הוסיפו כי טראמפ התקשר מיוזמתו לנתניהו. לשיחה היה שותף גם הסנאטור האמריקני, לינדזי גרהאם.

ראש הממשלה בנימין נתניהו בפגישתו עם קמלה האריס
מעדיף את טראמפ על פניה?. האריס לצד נתניהו, ארכיון | צילום: reuters

בתדריך שקיים בשבוע שעבר, הנשיא ביידן התבקש להתייחס למידת דאגתו מהתערבות זו לכאורה של נתניהו - ונשאל אם זו הסיבה שבגללה הוא לא מסכים לפתרון דיפלומטי עם איראן. "שום נשיא לא עזר לישראל יותר ממני", אמר. "שום נשיא, שום נשיא, שום נשיא - נתניהו צריך לזכור את זה. אני לא יודע אם הוא מנסה להשפיע על הבחירות".