פרסום ראשון: הפגישה החשאית של יד ימינו של השר גולדקנופף - עם בני גנץ
על רקע המאמץ בקואליציה להעביר את חוק הפטור מגיוס לחרדים, מוטי בבצ'יק נועד בחשאי עם יו"ר המחנה הממלכתי, שהממשלה מקדמת את הצעתו מהכנסת הקודמת • מה החרדים צריכים מגנץ, ומה הוא רוצה מהחרדים? • תיעוד בלעדי מיד מרדכי


האם מאחורי הקלעים מתקיימים מגעים בין יו"ר יהדות התורה ליו"ר המחנה הממלכתי? ל-N12 נודע כי אמש (שני) מוטי בבצ'יק, עוזרו של שר השיכון יצחק גולדקנופף המוציא והמביא ביהדות התורה, הגיע לביתו של ח"כ בני גנץ ביד מרדכי. בפגישה נכחו גם ישראל זיו והרב יצחק שפירא המקורב לאדמו"ר מגור.

את המפגש ניסו הצדדים לשמור בחשאיות מוחלטת, אך תיעוד של בבצ'יק ביד מרדכי הגיע לידי N12 וחשף את הפגישה, שסביר להניח שנגעה בחוק הגיוס.
מה החרדים צריכים מגנץ?
החרדים צריכים לשכנע את יו"ר המחנה הממלכתי לתמוך בחוק הגיוס עוד בקדנציה הזו.
מה גנץ רוצה מהחרדים?
באופן כללי, גנץ מטפח את הקשר איתם שנים ארוכות, וגם יציג את זה בבחירות הבאות כיתרון שלו: הוא יטען שהוא היחיד שידע להביא את החרדים ולייצר קואליציה רחבה. נדגיש נקודה שראוי להתעכב עליה: לגנץ אין אינטרס לתמוך בחוק גיוס בממשלה הזו בלי תאריך בחירות מוסכם, וגם החרדים לא ממהרים לשבור את הברית עם נתניהו.
