N12
פרסומת

ההצעה של רוטמן והחשש באופוזיציה: "יוביל לחקירות פוליטיות"

יו"ר ועדת החוקה מעוניין לקדם חוק שלפיו המשטרה תוכל לפתוח בחקירה שעוסקת בהסתה לטרור - בלי אישור הפרקליטות • המהלך יעניק למשטרה כוח נוסף, מבלי שיהיה גוף שיבקר את הליך הפתיחה בחקירה • חה"כ קריב: "אחרי האירועים האחרונים - אסור להסיר אף מנגנון בקרה"

דפנה ליאל
פורסם:
ועדת החוקה
ועדת החוקה | צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת
הקישור הועתק

ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת תדון השבוע בהוספת סעיף חדש להצעת החוק שעוסקת בהסתה לטרור. לפי ההצעה שמקדם יו"ר הוועדה שמחה רוטמן, המשטרה תוכל לפתוח בחקירה של עבירות הסתה לטרור - בלי לקבל את אישור הפרקליטות, כפי שהיה נדרש עד עכשיו. באופוזיציה ביקרו את המהלך והזהירו מפני "חקירות השתקה". 

המהלך שמקדם רוטמן יעניק למעשה למשטרה כוח נוסף, ללא בקרה על הליך הפתיחה בחקירה. בהנחיית פרקליט המדינה, שמתייחסת לחקירות בעבירות של חופש הביטוי, הוסבר כי יש צורך באישור של הפרקליטות - משום שעצם הזימון לחקירה בעניינים שקשורים לחופש הביטוי עלול להרתיע את הציבור ולמנוע ממנו להתבטא.

ההצעה של רוטמן רלוונטית רק לחקירות על עבירות הסתה לטרור. כדי לחקור חשודים בעבירות של הסתה לאלימות - עדיין יידרש אישור של הפרקליטות.

הפגנה מול תחנת משטרת גלילות
בעקבות האירועים האחרונים - באופוזיציה חוששים מהענקת כוח רב למשטרה. הפגנה מחוץ לתחנת גלילות | צילום: ELAN

 

"הקביעה לפיה המשטרה לא תידרש לאישור הפרקליטות על מנת לפתוח בחקירה בעבירה של הסתה לטרור תוביל לאין-ספור חקירות השתקה והפחדה וחקירות פוליטיות", הזהיר חבר הכנסת גלעד קריב ממפלגת העבודה. "אחרי התמונות הקשות מהימים האחרונים שמעידות על עוצמת ההשתלטות של בן גביר על המשטרה אסור להסיר אף מנגנון בקרה מעל חקירות המשטרה".