העיכוב במינוי הפרויקטור לצפון - והזעם של שרי הממשלה: ״לא סובל אתכם, חבורת גנגסטרים״
במהלך דיון בממשלה על עיכוב מינוי הפרויקטור לצפון, תקפו השרים את הייעוץ המשפטי • ״תוקעים עוד מינוי, זה עובר כל גבול״, אמר השר דודי אמסלם • שר פנים ארבל האשים: ״סיוע לצפון לא מאושר בגלל המשנה ליועמ״שית״ • נתניהו דפק על שולחן: ״תגיב על הדברים״ • הציטוטים המלאים


במהלך ישיבת הממשלה שהתקיימה הבוקר (ראשון) התפתח עימות סביב העיכוב במינוי האלוף לשעבר צ'ייני מרום לתפקיד הפרויקטור לאזור הצפון. שרי הממשלה הביעו ביקורת חריפה כלפי אנשי הייעוץ המשפטי, וטענו כי הם מפריעים לעבודת משרדיהם.
השר לשיתוף פעולה אזורי והשר במשרד המשפטים, דודי אמסלם, תקף במיוחד את המשנה ליועצת המשפטית לממשלה, מאיר לוין. אמסלם אמר: "אני אגיד לכם למה אני לא סובל אתכם. אתם חבורת גנגסטרים. את ראש רשות החברות אתם לא נותנים לי למנות, ועכשיו אתם תוקעים עוד מינוי - זה עובר כל גבול".

שר העלייה והקליטה, אופיר סופר, הצטרף לביקורת ואמר: "שערוריה, הצפון בוער ומחכה לפרויקטור ואתם על מי מנוחות כי לא איכפת לכם".
שר הפנים, משה ארבל, הוסיף כי 50 מיליון ש״ח סיוע לאזור הצפון מתעכבים במשרד הפנים בגלל הנחיה של גיל לימון, המשנה ליועצת המשפטית לממשלה. שר הכלכלה, ניר ברקת, טען גם הוא שהייעוץ המשפטי מעכב את עבודתו, ואמר: "גם אצלי במשרד הם מעכבים עבודה - רציתי לפטר את ראש רשות התחרות והם לא מאפשרים".
המשנה ליועמ"שית, מאיר לוין הגיב לביקורת הקשה: "שמעתי פה דברים קשים נגד היועמ"שית והייעוץ. מתפקידי לא להתנגח בשרים. עמדתי על כך שהיועצת המשפטית לממשלה ומערך הייעוץ המשפטי לממשלה עובדים באופן ענייני ומקצועי". רה"מ נתניהו דפק על השולחן, ואמר: "אל תתנגח, אבל תגיב על הדברים!".
למרות המחלוקות, בסופו של דבר הממשלה אישרה פה אחד את החלטת רה״מ נתניהו למנות את אלוף (במיל') אליעזר (צ'ייני) מרום לתפקיד ראש מטה היישום לשיקום ארוך טווח וניהול אירועי חירום במשרד ראש הממשלה. במסגרת תפקידו, מרום יהיה אחראי על ניהול ותכלול שיקום אזור הצפון שנפגע קשות במהלך ימי המלחמה.
