N12
פרסומת

עינב צנגאוקר: "בעד לבוא חשבון עם בכירי חמאס, אבל לא על חשבון החטופים"

אימו של החטוף מתן צנגאוקר במסר לנתניהו: "אם דף חוסל, ורה"מ לא אומר כעת שהוא מוכן לעסקה, זה אומר שוויתר על החטופים" • "אנחנו כפסע מעסקה וזה עלול להתפוצץ לנו בפנים", הוסיפה • כך ניסיון החיסול עשוי להשפיע על העסקה • נטלי צנגאוקר, אחותו של מתן ריססה על גשר המיתרים בכניסה לירושלים: "די לטרפד את העסקה"

ענבר טויזר
פורסם: | עודכן:
הקישור הועתק

עינב, אימו של החטוף מתן צנגאוקר, קראה היום (שבת) לראש הממשלה נתניהו לצאת ולהצהיר שהוא בעד עסקת חטופים, מחשש שניסיון החיסול של מוחמד דף ישפיע לרעה על העסקה. "קיבלת את תמונת הניצחון, עכשיו די לטרפד, תביא עסקה", אמרה בין היתר.

"כולנו בעד לבוא חשבון עם מרצחי החמאס אבל לא על חשבון חיי היקירים שלנו והסיכוי שלנו לקבל אותם בחזרה", אמרה עינב בסרטון שפרסמה. "אם דף חוסל שהעסקה על שולחן ונתניהו לא קם עכשיו ואומר שהוא מוכן לקבל את העסקה גם במחיר סיום המלחמה, זה אומר שהוא ויתר על מתן שלי ועל שאר החטופים".

"אנחנו כפסע מעסקה וזה עלול להתפוצץ לנו בפנים", הוסיפה. "אנחנו נאבקים יום-יום כדי להשיב להשיב את הילדים והמשפחות שלנו הביתה. נתניהו - אל תקבור את החטופים. צא לציבור עכשיו ותכריז שאתה תומך בעסקה שעל הפרק בלי חרטוטים ותנאים חדשים. קיבלת את תמונת הניצחון, עכשיו די לטרפד - תביא עסקה".

את הדברים אמרה אימו של החטוף ביומה הרביעי של צעדת מחאה מתל אביב לירושלים, שבה קראו אלפי המשתתפים לקדם עסקה לשחרור החטופים. בשעות הערב, נטלי צנגאוקר, אחותו של מתן החטוף בעזה ריססה על גשר המיתרים בכניסה לבירה "די לטרפד את העסקה". אלפים ליוו את בני משפחות החטופים במסע לאורך כביש 1 מתל אביב לירושלים.

פרסומת
עינב צנגאוקר בצעדה לעסקה
עינב צנגאוקר בצעדה | צילום: יאיר פלטי
אחות של החטוף מתן צנגאוקר מרססת על גשר המיתרים
אחות של החטוף מתן צנגאוקר מרססת על גשר המיתרים | צילום: רועי בושי

מטעם מטה המשפחות להחזרת החטופים נמסר שבעקבות האירועים האחרונים ברצועת עזה, המשפחות מזכירות לראש הממשלה נתניהו כי אין ולא יהיה ניצחון לפני שיחזיר את כל 120 החטופים הביתה. "אדוני ראש הממשלה, עסקת נתניהו נמצאת בישורת האחרונה לחתימה ולהחזרת החטופים הביתה, זה הזמן להורות לצוותי המו"מ להגיע להסכמות ולהחזיר את כולם הביתה, את החיים לשיקום ואת החללים והנרצחים לקבורה בארצם. אנחנו מחכים להם כבר 281 ימים. הגיע זמן חטופים".

פרסומת

צעדה בירושלים להחזרת החטופים
הצעדה בירושלים להחזרת החטופים | צילום: אורנה קופרמן

בנוגע לכיצד עשוי ניסיון החיסול עשוי להשפיע על העסקה, כתבנו המדיני ירון אברהם מציין כי ניתן להעריך שאם דף חוסל, זה ישפיע קשות על המורל של מחבלי חמאס וגם של בכיריו שבעזה.

נוסף על כך, דף ובכירי ארגון הטרור שנמצאים ברצועה נחשבו האגף הניצי לגבי עסקה. שני אלה עשויים דווקא לדחוף את חמאס לרצות להגיע להסכם. מנגד, פגיעה כה קשה בחמאס, שמורידה את המורל כאמור, יכולה לגרום לו להסתגר ולא לרצות ללכת להסכם כשמבחינה תודעתית אינו יכול לשווק ניצחון בעת הזו.