N12
פרסומת

בישיבת הממשלה שוב דנו בהסתה נגד נתניהו, השרים תקפו בחריפות את היועמ"שית | הציטוטים המלאים

השרים עסקו בישיבת הממשלה השבועית בהסתה נגד רה"מ נתניהו: "מה עושים עם מי שקרא לנתניהו היטלר" • בייעוץ המשפטי טענו שהם לא מכירים את המקרה, ורה"מ תקף: אתה רציני? אני מכיר, פנו אלי מאות אנשים, כולם מכירים את זה" • סטרוק הוסיפה: "על הרבה פחות הכניסו אנשים למעצרים מנהליים"

ראש הממשלה בנימין נתניהו בישיבת הממשלה
ישיבת הממשלה, ארכיון | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
הקישור הועתק

מאות אלפי ישראלים נכנסו הבוקר למקלטים בעקבות שיגור הטיל בידי החות'ים, וחיזבאללה ממשיך כל העת לירות לעבר הצפון - אך בישיבת הממשלה השבועית שהתכנסה הבוקר (ראשון), עסקו השרים דקות ארוכות בהסתה נגד רה"מ. "כינו את נתניהו היטלר ואת בן גביר הימלר", התרעם שר התקשורת קרעי. המשנה לייעוץ המשפטי לממשלה השיב כי הוא לא מכיר את המקרה, ונתניהו תקף: "אתה רציני? כולם מכירים את זה. פרשת משפטים בושה". הציטוטים המלאים.

הציטוטים המלאים מישיבת הממשלה

שר התקשורת קרעי: ההסתה נגד ראש הממשלה ונגד הממשלה נמשכת. קראנו את דבריו של אילן שילוח, ממנהיגי המחאה, שכינה את ראש הממשלה ואת השר בן-גביר היטלר והימלר. האם זה במתחם הסבירות? האם אילן שילוח הוא אדם לא מוכר?

ציוצו של אילן שילוח ברשת X
ציוצו של אילן שילוח ברשת X



המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, עו"ד גיל לימון: לא מכיר את הדבר הזה.

רה"מ נתניהו: אתה רציני??? אני מכיר, פנו אלי מאות אנשים, כולם מכירים את זה.

עו"ד לימון: לגבי המקרה הזה, יש שאלה האם הדבר הזה הוא אירוע פלילי. אני לא יודע לומר לכם.

שרת ההתיישבות והמשימות הלאומיות, סטרוק: על הרבה פחות מזה הכניסו אנשים למעצרים מנהליים.

המשנה ליועמ"שית, גיל לימון: מה?

השרה סטרוק: אתה רוצה שאביא לך שמות? אתה רוצה רשימות?

השר לביטחון לאומי, בן גביר: אם היו אומרים את הדבר הזה על יאיר לפיד או גנץ מזמן היועצת המשפטית לממשלה הייתה מורה לפתוח בחקירה.

רה"מ נתניהו: פרשת משפטים בושה.

עו"ד לימון: למען הסר ספק, מי שמשווה לנאצים לא מכיר היסטוריה ולא למד.

מזכיר הממשלה יוסי פוקס: מבקש שעד שבוע הבא היועמ"שית תיתן עדכון האם הורתה לפתוח בחקירה.

פרסומת

השרה להגנת הסביבה סילמן: שומעת פרסומים שבני גנץ אולי יחזור להיות שר הביטחון.

שר המורשת אליהו: אולי שיביאו כבר את אחמד טיבי ומנסור עבאס.

השרה סילמן: כל היוזמות מכוונות לדבר אחד- הוא ימנה רמטכ"ל... במקום שאנחנו נמנה, הוא ימנה. תלמדו מבן גביר איך למנות.

שרת התחבורה רגב: כל הכבוד איתמר.

האלוף אליעזר טולדנו סוקר את המצב על עזה והרחיב על על תחקיר המנהרות שנחשפו

השר בן גביר: יש עוד עניין, והוא רצח החטופים שלנו. ואני אומר את הדברים בעיקר לראש הממשלה שנמצא כאן. נרצחו שישה חטופים. עברו שבועיים. איך צה"ל לא מגיב?

שר החינוך קיש: בן גביר צודק. כל יום שעובר ואנחנו לא מגיבים, זאת אומרת שמשלימים עם הזוועה.

השרה רגב: צריך ללמוד ממדינות אחרות. אין מצב שזה עובר בשקט.