סאגת סגירת שידורי אל-ג'זירה בישראל נמשכת גם היום (שישי). הקבינט המדיני-ביטחוני התכנס אמש לדון בשורה של נושאים, ובהם גם הפסקת פעילות הערוץ הקטארי בישראל. ההצעה קיבלה את אישור היועמ"שית, ולפני הכינוס אמר גורם מדיני שכן תתקבל החלטה כזו - אך בסופו של דבר ההצעה לא עלתה להצבעת השרים. לבסוף הוחלט כי ההחלטה תתקבל בממשלה ביום ראשון.
סגירת אל-ג'זירה - סיקור N12
- הרשת הקטארית עוד משדרת בישראל: "מישהו שכח שהבעלים הם המתווך בעסקת החטופים"
- נתניהו ליו"ר הקואליציה: אפעל מיידית לסגור את אל-ג'זירה אחרי שהחוק יאושר
- הממשלה אישרה: התקנות שמאפשרות לסגור גופי שידור בשל פגיעה בביטחון המדינה
גורמים בכירים בקבינט העריכו כי הדחייה קשורה למגעים לעסקת החטופים: רשת התקשורת הערבית פועלת מקטאר ומשמשת כשופר של חמאס, אך בשל העובדה שהמדינה מתווכת בין ישראל חמאס - הוחלט לדחות את ההצבעה. קטאר נמצאת תחת לחץ אמריקני כבד לפעול מול ארגון הטרור לקבל את ההצעה המצרית, וסגירת הערוץ יכולה לפגוע במאמצים.
ובכל זאת - להחלטה לדחות את ההצבעה על סגירת אל-ג'זירה קדם דיון נוקב שבמהלכו הסתבר כי לא בטוח שיש רוב לסגירה. ראש המוסד ברנע התנגד ל"סגירה עכשיו" כדי שלא להרחיק את הקטארים ברגעי ההכרעה של העסקה, רה"מ נתניהו והשר דרמר חלקו עליו.
בשלב מסוים אמר ראש המל"ל צחי הנגבי כי יש לעבור להצבעה, דבר שהרגיז את השר איזנקוט והוביל אותו לעזוב את החדר במחאה. השר דיכטר אמר שיש להעניק למוסד את הגמישות בניהול המו"מ ואליו הצטרפו גם כמה משרי הליכוד, כולל כאלה שנחשבים 'נאמני נתניהו' ובאגף הרדיקלי יותר של המפלגה. כאשר התברר שלא בטוח שיהיה רוב, הועברה ההצבעה להכרעת הממשלה בראשון.
נזכיר כי ההצעה של שר התקשורת שלמה קרעי לסגור את אל-ג'זירה בישראל, קיבלה את תמיכת ראש הממשלה נתניהו - שאף פעל בנושא מול יו"ר הקואליציה. בליכוד מסרו לפני כחודש כי "לאחר אישור החוק, ראש הממשלה נתניהו יפעל מיד לסגירת אל-ג'זירה בהתאם לנוהל שנקבע בחוק".