דוד אמסלם, השר לשיתוף פעולה אזורי, התארח היום (שבת) בפגוש את העיתונות ונשאל על הסוגיות הבוערות של התקופה האחרונה. בדבריו, התייחס לתפקידה של הממשלה בניהול האירועים ולביקורותיהם של שר הביטחון יואב גלנט ושר הכלכלה ניר ברקת נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו. השר אמסלם הגיב גם לאולטימטום שהציב השר בני גנץ.

לטענתו של השר, ההכרה במדינה פלסטינית והדיונים בבית הדין בהאג אינם קשורים לממשלה. "זה קשור למצבו של עם ישראל", אמר אמסלם. "הותקפנו ב-7.10 והחזרנו מלחמה - אומות העולם מתנהלות לפי האינטרסים שלהן, זה לא חשוב איזה ממשלה הייתה". כשנשאל האם המצב היה דומה כשמחה נגד הממשלה הקודמת בשעה שתחתיה אירעו פיגועים גם כן, הוא ענה: "הממשלה הקודמת נשענה על מנסור עבאס והפלג הערבי הקיצוני. אם הייתה ממשלה לגיטימית אז בוודאי".

נתניהו ואמסלם (ארכיון) (צילום: Miriam Alster/Flash90, חדשות)
"זה לא חשוב איזו ממשלה הייתה". אמסלם ונתניהו, ארכיון | צילום: Miriam Alster/Flash90, חדשות

השר אמסלם התבקש לציין הישג אחד של הממשלה, לנוכח המצב הביטחוני, הנתונים המדאיגים על הרוגים בתאונות דרכים והמצב הכלכלי. הוא השיב: "מהיום הראשון של הממשלה, השמאל לא נתן לה למשול. הוא יצא לרחובות באופן פראי, יצר כאוס במדינה וניסה לפגוע בצה"ל ובכלכלה. אנחנו סך הכול רצינו לעשות רפורמה כדי שמדינת ישראל תהיה מדינה דמוקרטית".

כשנשאל השר בדבר אחריותו של ראש הממשלה למחדל 7.10, אמר: "כמה חודשים לפני, שאלנו מה קורה בעזה ואמרו לנו שהחמאס מורתע - הקשב היה לנושא הצפוני בכלל. מה שקרה ב-7.10 זה ליקוי מאורות עצום שאני לא יודע להסביר אותו, אבל התוצאה שלו היא קריסה אסטרטגית. הרי אם הצבא היה משאיר שם שתי חטיבות טנקים - נגמר האירוע. מי שאשם במצב הוא כל מי שהביא את צה"ל לאן שהוא נמצא - ואלו הרמטכ"לים האחרונים".

יואב גלנט (צילום: reuters)
"זה לא לגיטימי וזה לא הוגן". שר הביטחון גלנט, ארכיון | צילום: reuters

עוד נשאל השר על התבטאויותיו של שר הביטחון גלנט בנוגע לסוגיית היום שאחרי, לפיהן לא צריך להיות ממשל צבאי ברצועה - אך ראש הממשלה נתניהו דוחף לשם. הוא ענה: "שר של הליכוד בממשלת ליכוד, בוודאי שר ביטחון, שתוקף את ראש הממשלה במסיבת עיתונאים - אני חושב שזה לא לגיטימי וזה לא הוגן. אני ישבתי איתו אתמול ואמרתי לו: ׳אם אני, דודי אמסלם, רוצה לצאת על נתניהו, לא משנה על מה - אני קודם כל שם את המפתחות ואז יוצא לכנסת ואומר את מה שאני רוצה. יש הגינות".

ניר ברקת (צילום: חיים גולדברג, פלאש 90)
"מעולם לא היה ליכודניק". ניר ברקת, ארכיון | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

השר אמסלם התייחס לדבריו של שר הכלכלה ניר ברקת, שאמר שנתניהו וגלנט מפקירים את הצפון ומנותקים: "את ניר ברקת אני מכיר כבר 30 שנה. הוא מעולם לא היה ליכודניק והוא גם באמת לא מצטיין בחשיבה עמוקה ונכונה. לכן אני לא מתייחס לדברים שלו ואני מקווה שבפעם הבאה הוא לא יהיה בתוך הליכוד".

מקורבי השר ניר ברקת בתגובה לאמסלם: "דודי אמסלם הוא נזק עצום לליכוד ולמחנה הלאומי. אחרי ה-7 באוקטובר אין מקום בליכוד לדמויות מפלגות שרק מייצרות קרע בעם ישראל. לעם ישראל מגיעה מנהיגות מאחדת ומלכדת - ולא פוליטיקאים שעסוקים בהפצת שנאת חינם ומלחמת אחים".

הרמטכ"לים איזנקוט וגנץ בהודעה על ריצה משותפת (צילום: תומר נויברג, פלאש 90)
"אם הם רוצים ללכת - שיסבירו לציבור למה". גנץ ואיזנקוט, ארכיון | צילום: תומר נויברג, פלאש 90

עוד הוסיף אמסלם והתבטא לגבי האולטימטום של השרים גנץ ואיזנקוט."אני חושב שמי שרוצה ללכת, שילך. לנו יש יעדים - לחסל את החמאס, להשיב את החטופים ולהשיב את השקט בצפון. כל עוד זה לא קורה, יעדי המלחמה לא השתנו. אם הם רוצים לעזוב - אהלן וסהלן, אף אחד לא הביא אותם עם אקדחים. אם הם רוצים ללכת - שיסבירו לציבור למה".