מחאה של משפחות חטופים התקיימה היום (רביעי) ביציע האורחים בכנסת. במהלך הצעת חוק שהציגה השרה להגנת הסביבה עידית סילמן, התפרצו משפחות חטופים ביציע וצבעו בצהוב את זכוכיות היציע המשקיפות על המליאה. מחאת המשפחות הגיעה על רקע יום הדיונים האחרון במליאת הכנסת בכנס החורף שמסתיים, ויציאת הכנסת לפגרה.

משפחות חטופים במחאה במליאת הכנסת (צילום: ערוץ הכנסת)
משפחות חטופים במחאה במליאת הכנסת | צילום: ערוץ הכנסת

ראש האופוזיציה יאיר לפיד התייחס במהלך הדיון במליאה למחאה שהתקיימה בירושלים וקרא למפגינים לשמור על החוק, ולמשטרה לשמור על המפגינים: "ליבנו איתכם, משפחות החטופים. נילחם איתכם. אני קורא למפגינים לשמור על החוק ואני קורא למשטרה לשמור על המפגינים. זה משפחות החטופים שאתם הפקרתם, שהפכו להיות חטופים במנהרות החמאס במשמרת שלכם.

"אין עוד מדינה בעולם שהממשלה הזו הייתה נשארת בשלטון ב-8 באוקטובר", הוסיף לפיד. "זו בכייה לדורות שנשארתם בשלטון, אבל אם כבר נשארתם בשלטון תשמרו על החטופים ועל המשפחות שלהם. אם הם מפגינים תוודאו שהם יחזרו הביתה לבכות בשקט לתוך הכרית את גורל יקיריהם. המפגינים צריכים לשמור על החוק כן. המשטרה של בן גביר צריכה לשמור על המפגינים. זו חובתה. את החובה הזו בשביל האנשים האלו תאלצו לקיים".

משפחות חטופים במחאה במליאת הכנסת (צילום: ערוץ הכנסת)
משפחות חטופים במחאה במליאת הכנסת | צילום: ערוץ הכנסת
משפחות חטופים במחאה במליאת הכנסת (צילום: ערוץ הכנסת)
משפחות חטופים במחאה במליאת הכנסת | צילום: ערוץ הכנסת

כנס החורף של המושב השני של הכנסת יסתיים ביום ראשון, 7 באפריל 2024, ולמעשה הכנסת תצא לפגרה של כחודש וחצי, עד 19 במאי 2024, מועד פתיחת כנס הקיץ. על אף היציאה לפגרה, ועדת הכנסת אישרה לוועדות לקיים מספר מצומצם של דיונים במהלך הפגרה.

בדיון שהתקיים הבוקר בוועדת הכלכלה, אמר חה"כ אברהם בצלאל מש"ס: "כמעט בכל השבוע הבא יש דיונים, אולי אפילו יותר מיום רגיל", כמענה לביקורת על יציאת הכנסת לפגרה. חה"כ בצלאל הציע לשנות את המילה "פגרה" בטענה ש"זה ירגיע את האנשים".

יו"ר ועדת הכלכלה, חה"כ דוד ביטן, אמר: "הפגרה היא לא רק לחברי הכנסת, אלא גם לעובדים, והם יכולים לצאת לחופש רק בפגרה". חה"כ בצלאל הוסיף: "הגיע הזמן שגם להם יהיה קצת אוויר לנשימה, גם הם צריכים את המנוחה".

"זה לא שחברי הכנסת יוצאים לבלות בחו"ל או יוצאים לטייל, העבודה שלנו היא 24/7, כל השנה, גם בפגרה", המשיך בצלאל. "אולי צריך לשנות את המילה פגרה, זה ירגיע את האנשים. לא נמצאים פה בשום פגרה ולא יוצאים לשום מקום, אנשים לא יודעים מה זו פגרה, חבל שזה ככה". גם ח"כים אחרים קראו לשנות את המונח "פגרת הכנסת", ובמכתב ששלחו בחודש שעבר ליו"ר הכנסת, טענו כי המונח פוגע באמון העם ובנבחריו בזמן מלחמה. 

כאמור, ועדת הכנסת אישרה בשבוע שעבר את ההצעה בנוגע לפעילות ועדות הכנסת בתקופת הפגרה, ולפי ההחלטה, ועדות הכנסת יהיו רשאיות לכנס ארבע ישיבות ועדה בתקופה הזו. "לא יחולו הגבלות על כמות דיוני ועדת החוץ והביטחון וכן ועדות המשנה שלה", נקבע בהחלטה. 

עוד אושר כי ועדות הכנסת יהיו רשאיות לדון ללא הגבלה בחקיקה ראשית וחקיקת משנה שבסמכותן, בנושאים שהיועצת המשפטית מצאה כי הם מתחייבים וקשורים בקשר ישיר למלחמת "חרבות ברזל". בנוסף, הוועדות בכנסת יוכלו לקיים עוד שתי ישיבות נוספות שיוקדשו רק לדיוני פיקוח בנושאים הקשורים למלחמה.

בין הוועדות שיקיימו דיונים: ועדת הכלכלה שתדון בפתרונות למחסור בכוח אדם בחקלאות ובתיירות, ועדת החוקה שתדון במדיניות חקירה והעמדה לדין בעבירות הסתה לטרור ובחוק הגנת הפרטיות, ועוד.