שקמה ברסלר, ממנהיגות המחאה נגד הממשלה, פרסמה קישור שמציע "כלים לשיחה שתחזיר את החברים למחאה". הקישור כלל בין היתר "עמדות נפוצות נגד המחאה" כמו הטענות כי ההפגנה מעלה את מחיר החטופים ופוגעת באחדות. בסעיף שנקרא: "למה המחאה צפויה להצליח", נכתב: "גורמים בין-לאומיים רבי-עוצמה מסייעים למאבק, בהם: נשיא ארה"ב, ראשי ממשלות במערב ובמזרח התיכון ובית הדין בהאג". בסעיף נוסף נטען כי המחאה תצליח כי "התביעה הציבורית והתקשורתית לחשיפת מחלתו של ראש הממשלה מתגברת".

לאחר כמה שעות היא מחקה את הציוץ, ופרסמה פוסט חדש שבו חזרה בה. "לצערי שיתפתי מוקדם יותר היום אתר שבו נכתבו דברים חסרי שחר שאין בינם לבין המציאות דבר", כתבה. "כמובן שלא הכרתי את הטקסט במלואו ולא הייתי משתפת אותו אם כן".

תדרוך לפעילי המחאה
מתוך מסמך התדרוך לפעילי המחאה
מחאה נגד הממשלה בקפלן (צילום: נעמה זאבי רבלין)
מחאה נגד הממשלה בקפלן | צילום: נעמה זאבי רבלין

התוכן הבעייתי נכתב ב"ריסטארט - אתר המאבק לישראל דמוקרטית וליברלית". בפוסט שכתבה תחילה ברשתות החברתיות, ואז מחקה, הדגישה ברסלר את חשיבות רתימת המפגינים מחדש - גם את אלה שלא מוצאים לנכון לצאת להפגין בימים טעונים אלה. "כדי שהמחאה תצליח צריך עוד אנשים ברחובות וברשתות", כתבה. "החברות והחברים לא באים? יאללה - תנו להם תקווה. שחוקים? כשהבית בוער - מוצאים כוחות אדירים".

במענה לעמדה לפיה "ההפגנות לא עוזרות כי אין סיכוי לכפות על הממשלה בחירות", נכתב באתר "ריסטארט" כי "המחאה משבשת ותשבש את חיי ראש הממשלה והשרים, פעולות הממשלה, התחבורה והמשק. היא גובה מהמשטר מחיר פנימי ובין-לאומי ופוגעת בלגיטימיות שלו. דרישה רחבה לקחת אחריות על המחדל והחורבן המתגלגל ולהחזיר את המנדט לציבור תסחוף ציבורים נוספים הסובלים מפשעי הממשלה".

עוד נכתב באתר כי "התביעה הציבורית והתקשורתית לחשיפת מחלתו של ראש הממשלה מתגברת. נדרשת שקיפות והוגנות כלפי הציבור לגבי מסוגלותו הבריאותית לנהל מלחמה רב זירתית". עוד נטען ש"לחוק הגיוס פוטנציאל להפלת הממשלה. הוא שהפיל ממשלות עבר וגם הפעם מנהיגי החרדים מאיימים להפיל את הממשלה אם יעבור".

מדורה במחאה מול שער בגין (צילום:  אמיר גולדשטיין)
מדורה במחאה מול שער בגין | צילום: אמיר גולדשטיין
איתמר בן גביר, ישראל כ"ץ, יריב לוין ובנימין נתניהו (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
"הממשלה מבודדת את משפחות החטופים ומסיתה נגדם" | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

בהמשך התייחסו מארגני המחאה גם ל"צורך בביטחון" וכתבו כי "הממשלה מבודדת את משפחות החטופים ומסיתה נגדם. היא מפקירה את החטופים בדחיינות ובסיכול סיכוי לעסקאות. ההפקרה של החטופים למותם בעינויים, אונס ורצח משמעותה הפרת חוזה ופגיעה היסטורית באמון הבסיסי שלנו במדינה. אנו דורשים לקיים את ערך הערבות-ההדדית עסקה תהיה בהסכמת ובערבות מערכת הביטחון".