ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע היום (רביעי) שהוא מוכן לקדם את חוק הגיוס שקידמה הממשלה הקודמת, ממשלת בנט-לפיד. החרדים תקפו, הקואליציה שהייתה קידמה במרץ - כך התבטאו נבחרי הציבור כשהממשלה הקודמת היא שניסתה לאשר בדיוק את אותה הצעה. 

 

 

 

 

 

 התגובות במערכת הפוליטית

חוק הגיוס הוכן על ידי מערכת הביטחון והוצע על ידי שר הביטחון דאז, בני גנץ. החוק אושר בכנסת הקודמת בקריאה הראשונה, ונתניהו מעוניין להחיל דין רציפות על ההצעה הזו. "ראש הממשלה קורא לכל הסיעות שתמכו בהצעה בכנסת הקודמת להצטרף להצעה", נמסר מלשכת נתניהו.

יו"ר המחנה הממלכתי, השר בני גנץ, הגיב על ההחלטה של נתניהו: "מדינת ישראל זקוקה לחיילים ולא לתרגילים פוליטיים שקורעים את העם בעת מלחמה. מתווה השירות הישראלי שעליו סוכם בממשלה הקודמת הוכן במערכת הביטחון כחוק גישור וכבסיס לפיתוח מתווה שירות ישראלי, כדי להביא לשירות של כל חלקי העם".

לדברי גנץ, "אותו חוק גישור זמני - לא היה מספק אז, ואינו רלבנטי היום במציאות שאחרי ה-7.10". הוא הבהיר: "תם זמן הדיבורים - זה הזמן למעשים. מצפים מכל ראשי המפלגות החרדיות, הרבנים ומנהיגי הדור לתמוך בקולם בשירות לציבור החרדי, כפי שטוען ראש הממשלה בהודעתו".

יו"ר המחנה הממלכתי, בני גנץ
השר גנץ: "החוק לא היה מספק אז ולא רלוונטי היום". ארכיון

"זה לא טריק פוליטי 'מבריק' של ראש ממשלה ולא כלום, להפך", הוסיפה חברת הכנסת אורית פרקש הכהן מהמחנה הממלכתי. "‏רק ראש ממשלה חסר מוסר כמו שלנו, יכול, דקה אחרי יום זיכרון כל כך קשה, לקדם 'תרגיל' כל כך עלוב ושקוף, על חשבון אזרחי ישראל". לדבריה, "מה שהיה נכון לפני השבעה באוקטובר, לא נכון היום".

גם יו"ר הימין הממלכתי, חבר הכנסת גדעון סער, מתנגד לקידום החוק. "אין לנו שום כוונה לעזור לנתניהו בתרגילים פוליטיים כדי לפתור את הבעיות שלו עם המפלגות החרדיות ולכן נצביע נגד חוק הגיוס בכנסת", כתב. "מדינת ישראל בעת הזאת צריכה פתרון אמיתי לצרכי צה״ל ולשוויון בנטל ולא תרגילים פוליטיים. הגיע הזמן לפתרון בעיות אמיתיות של המדינה והחברה בישראל".

יו"ר ישראל ביתנו, חבר הכנסת אביגדור ליברמן, הודיע שיתנגד לאישור החוק. "הנסיבות השתנו מקצה לקצה", כתב בחשבון הטוויטר שלו, "מדינת ישראל נמצאת תחת אש מצפון, מדרום, ממזרח ומאיראן. כל המצב הזה מחייב חוק גיוס חובה לכולם".