בשבוע האחרון צה"ל סיכם שני מבצעים מוצלחים, שבסופם הובאו גופות חטופים לקבר ישראל. לצד זאת, עולה השאלה מה עושה הממשלה להשבת החטופים החיים, שנמקים יותר משבעה חודשים חודשים בשבי חמאס. אז מה הציבור חושב שהמטרה העליונה של ישראל בשלב זה במלחמה, מי הגורם האחראי לכך שאין עסקה - ומה בני גנץ צריך לעשות? סקר "אולפן שישי"

עלה השאלה "האם הממשלה עושה מספיק כדי לשחרר את החטופות והחטופים?", השיבו 67% מכלל הנשאלים כי היא אינה עושה מספיק. 55% מתוכם מגדירים עצמם ימין ו-45% תומכי גוש נתניהו. כמו כן, 64% סבורים כי המטרה העליונה של ישראל בשלב זה במלחמה היא החזרת החטופים. 46% מהם תומכי גוש נתניהו. זאת לעומת 30% שרואים בהכרעת חמאס מטרה עליונה.

מי לדעתך אחראי שאין עסקת חטופים? (צילום: חדשות 12)
מי לדעתך אחראי לכך שאין עסקת חטופים? | צילום: חדשות 12

בניגוד לשר האוצר סמוטריץ', שסירב לצפות בסרטון חטיפת התצפיתניות בטענה שהוא לא יירדם בלילה, 67% בחר לצפות בסרטון למרות הקושי הרב. על השאלה אם הצפייה בסרטון החטיפה גרמה להם לשנות את דעתם באשר למטרה הראשונה של המלחמה - 86% השיבו שלא שינו את דעתם. לעומתם, 8% שינו את דעתם. 1% בלבד שינה את דעתו שהמטרה היא הכרעת חמאס. 

בהמשך שאלנו: "מי לדעתך הגורם האחראי העיקרי לכך שאין עיסקת חטופים?". על כך, 44% השיבו חמאס - 71% מהם מצביעי גוש נתניהו. לעומת זאת, 51% שהשיבו ישראל או שחמאס וישראל אחראיות לכף באותה המידה. 26% מהם מצביעי גוש נתניהו.

האם הממשלה עושה מספיק כדי לשחרר את כלל החטופים (צילום: חדשות 12)
האם הממשלה עושה מספיק כדי לשחרר את החטופות והחטופים? | צילום: חדשות 12

ההתנדנדות של גנץ

השר גנץ הציב אולטימטום לרה"מ: אם לא תהיה תוכנית פעולה חדשה עד 8 ביוני, אני אפרוש מהממשלה. המתקפה במערכת הפוליטית לא איחרו להגיע - וגם מצד בוחריו. 48% מנשאלי הסקר השיבו כי גנץ צריך לפרוש מהממשלה כעת. 56% מהם מתכוונים להצביע למחנה הממלכתי. 30% סבורים שגנץ צריך דווקא להישאר בממשלה - 40% מהם מצביעי גוש נתניהו. 

האם בני גנץ צריך לעזוב את הממשלה? (צילום: מרים אליסטר, פלאש 90)
האם בני גנץ צריך לעזוב את הממשלה? | צילום: מרים אליסטר, פלאש 90

עורך הסקר: מדגם ייעוץ ומחקר בראשות מנו גבע
מועד איסוף הנתונים: 23.05.2024
אוכלוסיית המחקר: מדגם מייצג של כלל האוכלוסייה בישראל בגילאי 18 ומעלה
מספר המשיבים בפועל: 502
טעות הדגימה המרבית: 4.4%+
השיטה הסטטיסטית: הסקר בוצע בשיטות סטטיסטיות מקובלות
שיטת הדגימה: דגימת שכבות ובתוך השכבות דגימה אקראית
אופן ביצוע הסקר: אינטרנטי