חמישה חודשים לאחר טבח 7.10, הערב (שלישי) פרסמנו ב"מהדורה המרכזית" סקר מנדטים חדש. על פי הסקר, אם הבחירות היו נערכות היום המחנה הממלכתי בראשות בני גנץ - לפני הודעת גדעון סער מהערב על בקשתו להתפצל - הייתה נחלשת בכוחה לעומת סקר קודם, אך עדיין נשארת המפלגה הגדולה - עם 35 מנדטים. הליכוד בראשות בנימין נתניהו מתחזקת במנדט אחד לעומת הסקר הקודם, וגודלה 19 מנדטים.

יש עתיד בראשות ראש האופוזיציה יאיר לפיד נחלשת במנדט ל-14, ש"ס בראשות אריה דרעי שומרת על כוחה עם 11 מנדטים, וישראל ביתנו בראשות אביגדור ליברמן ממשיכה במגמת ההתחזקות בהשוואה לסקר הקודם - עולה למספר דו-ספרתי ועומדת על 10 מנדטים.

עוצמה יהודית של איתמר בן גביר, שומרת גם היא על כוחה ועל פי הסקר זוכה ל-9 מנדטים. בדומה לסקר הקודם, יהדות התורה בראשות יצחק גולדקנופף נשארת יציבה עם 7 מנדטים וחד"ש-תע"ל ורע"ם עם 5 מנדטים כל אחת. מרצ מתחזקת ועולה ל-5 מנדטים.

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' בוועדת הכספים (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
בצלאל סמוטריץ', נשאר מתחת לאחוז החסימה | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

בדומה לסקר הקודם, הציונות הדתית בראשות בצלאל סמוטריץ' נשארת מתחת לאחוז החסימה, וכך גם העבודה ובל"ד שמוצאות עצמן מחוץ לכנסת. מפת הגושים היא 74 מנדטים לאופוזיציה שכוללת את המחנה הממלכתי של גנץ, ו-46 לקואליציה ללא המחנה הממלכתי.

שאלת ההתאמה לראשות הממשלה: גנץ נחלש, נתניהו ולפיד מתחזקים

בסקר שאלנו "מי לדעתך הכי מתאים לתפקיד ראש הממשלה". בהשוואה בין נתניהו לגנץ, על פי הסקר, גנץ נחלש בהתאמה לעומת נתניהו, אך עדיין מוביל עליו עם 41%, לעומת נתניהו שמתחזק בהתאמה וזוכה ל-29%. 23% השיבו שאף אחד מהם לא מתאים לתפקיד, ו-7% השיבו "לא יודעים". בשאלת ההתאמה של לפיד מול נתניהו, יו"ר הליכוד מוביל עם 32% לעומת לפיד שעם 27%. בתשובה על שאלה זו, 36% סברו שאף אחד מהם לא מתאים לתפקיד ו-5% "לא יודע". 

הקדמת הבחירות לכנסת

בסקר גם שאלנו אם צריך להקדים את הבחירות לכנסת. מתוך כלל המדגם, 30% השיבו שצריך לצאת לבחירות עכשיו, 34% השיבו שצריך להקדים את הבחירות ולקיימן לאחר סיום המלחמה, ו-29% השיבו שיש לקיימן במועדן בשנת 2026, ובסה"כ 64% חושבים שיש להקדים את הבחירות. מתוך מצביעי גוש נתניהו - 40% סבורים שיש להקדים את הבחירות, ומתוך מצביעי הימין - 50% חושבים שיש להקדימן.

האם על המחנה הממלכתי להישאר בממשלה?

עוד שאלנו בסקר על הישארותם של בני גנץ וגדי איזנקוט מהמחנה הממלכתי בממשלה, עוד לפני שסער הצהיר כי יתפצל מהם. מתוך כלל המדגם, 30% השיבו שעליהם לעזוב את הממשלה, לעומת 48% שחושבים שעל השרים גנץ ואיזנקוט לא לעזוב אותה. מתוך מצביעי גוש נתניהו, 54% סבורים שעל גנץ ואיזנקוט להישאר בממשלה, ומתוך מצביעי גוש מתנגדי נתניהו 48% סבורים שעליהם להישאר בה, ולמעשה בשני הגושים יותר מעדיפים שהשניים יישארו בממשלה מאשר שיעזבו אותה.

הרמטכ"לים איזנקוט וגנץ בהודעה על ריצה משותפת (צילום: תומר נויברג, פלאש 90)
גנץ ואיזנקוט - יותר רוצים שיישארו בממשלה מאשר שיעזבו | צילום: תומר נויברג, פלאש 90

רוב מוחלט להקמת ועדת חקירה הממלכתית

על פי הסקר שפרסמנו חמישה חודשים לאחר פרוץ המלחמה, יש רוב מוחלט בציבור להקמת ועדת חקירה ממלכתית לבירור אירועי 7 באוקטובר. על פי הסקר, 49% סבורים שצריך להקים ועדת חקירה ממלכתית כבר עכשיו, ו-43% חושבים שצריך להקים ועדת חקירה ממלכתית אחרי סיום המלחמה. 2% בלבד סבורים שלא צריך להקים ועדת חקירה ממלכתית, ו-6% השיבו בסקר שהם לא יודעים. מתוך מצביעי גוש נתניהו, 93% סבורים שצריך להקים ועדת חקירה ממלכתית, ומתוך מצביעי גוש מתנגדי נתניהו, 97% סבורים שיש להקים כזו.

הבחירות בארה"ב - את מי הציבור בישראל רוצה לראות בבית הלבן?

על רקע הקרב המסתמן בין הנשיא המכהן ג'ו ביידן והנשיא לשעבר דונלד טראמפ בבחירות לנשיאות ארה"ב בעוד כשבעה חודשים, שאלנו בסקר: "את מי היית רוצה לראות בתפקיד נשיא ארה"ב לאחר הבחירות?" ועל פי תוצאות הסקר, יותר רוצים לראות את טראמפ חוזר לבית הלבן מאשר את ביידן נשאר.

44% מכלל המדגם השיבו כי הם רוצים את טראמפ כנשיא לעומת 30% שמעדיפים את ביידן ו-26% שהשיבו שאינם יודעים. מתוך מצביעי גוש נתניהו, 72% מעדיפים את טראמפ בבית הלבן לעומת 8% שמעדיפים את ביידן, ובגוש מתנגדי נתניהו - 55% מעדיפים את ביידן לעומת 23% שמעדיפים את טראמפ. 


עורך הסקר: מדגם ייעוץ ומחקר בראשות מנו גבע
מועד איסוף הנתונים: 12.3.2024
אוכלוסיית המחקר: מדגם מייצג של כלל האוכלוסייה בישראל בגיל 18 ויותר
מספר המשיבים בפועל: 504
טעות הדגימה המרבית: 4.4%+
השיטה הסטטיסטית: הסקר בוצע בשיטות סטטיסטיות מקובלות
שיטת הדגימה: דגימת שכבות ובתוך השכבות דגימה אקראית
אופן ביצוע הסקר: אינטרנטי + טלפוני