שינוי ממשי בעמדת שרי הליכוד לגבי עסקת החטופים נרשם אתמול בישיבת הקבינט המורחב, וכל השרים מלבד שר הביטחון גלנט וראש הממשלה נתניהו הביעו תמיכה בהתגמשות מול חמאס. הערב (שישי) ב"אולפן שישי" חשפנו את הציטוטים מאותה ישיבה סוערת.

בישיבה, אמר ראש המוסד דוד ברנע כי "בשלו התנאים לעסקה. חזרת התושבים לצפון היא שובר השוויון". לאחר מכן, שרת התחבורה רגב הביעה תמיכה בעסקה ואמרה: "צריך לעשות כל מאמץ להביא את החטופים, גם במחיר של חזרת תושבים צפונה". ייתכן שכבר בצאת השבת צפויה לצאת משלחת דרגי עבודה לקהיר לצורך משא ומתן.

גורם בכיר הבקיא במשא ומתן אמר לחדשות 12: "לא לחינם נכתב במטרות המלחמה - ליצור תנאים לעסקת חטופים. זה קורה כעת, וחייבים למצות את זה בלי למרוח עוד זמן. אם הורי החטופים היו יודעים על מה עומד הפער ועל מה המחלוקת סביב הרחבת המנדט, הם היו מתפוצצים".

בישיבה, התנגד נתניהו להגמשת התנאים במשא ומתן עם חמאס, בטענה שאסור להיכנע לדרישות שהוא מציב. גם גלנט והרמטכ"ל הלוי התנגדו להרחבת המנדט לצוות המשא ומתן עם חמאס, כדי שלא לשחוק את הישגי המלחמה.

במהלך הדיון הופתע נתניהו לגלות כי רוב שרי הליכוד בקבינט תמכו בהרחבת המנדט לצוות המשא ומתן. מלבד רגב, גם חברי הקבינט דיכטר, כהן, כ"ץ, דרמר, גנץ ואיזנקוט תמכו בהתגמשות מול חמאס, אל מול התנגדות עזה של ראש הממשלה נתניהו והתנגדות מסוימת של גלנט והלוי.

שרת התחבורה מירי רגב (צילום: יונתן שאול, פלאש 90)
השרה רגב, "עסקה גם במחיר חזרת עזתים לצפון הרצועה" | צילום: יונתן שאול, פלאש 90

לאחר ישיבת הקבינט, העניק נתניהו אישור לראש השב"כ רונן בר לצאת לשיחות בקהיר, ובמקביל יצא ראש המוסד ברנע לשיחות בקטאר. נתניהו הנחה את השניים שהשיחות יתקיימו במסגרת המנדט שכבר ניתן בפעם הקודמת - אך כן ניתן לגלות יצירתיות.

בעקבות הפרסום, מלשכת ראש הממשלה נמסר בתגובה: "בניגוד לפרסומים: רוב שרי הקבינט התנגדו להצעת צוות המשא ומתן לאפשר את חזרת הפלסטינים לצפון הרצועה ללא בקרה".