ראש המל"ל צחי הגנבי התראיין הערב (שבת) ל"פגוש את העיתונות" והתייחס לעסקה לשחרור חטופים ולמלחמה בצפון וברפיח. על המשלחת הישראלית שחזרה מהשיחות בפריז ודנה בעסקה לשחרור חטופים, אמר: "המשלחת חזרה ואמרה שיש מה לעדכן. לכן קבינט המלחמה יתכנס הערב". 

"עמדתנו היא שבשום פנים ואופן המתווה לא יתפרש כסיום המלחמה", הוסיף ראש המל"ל וטען כי הדרישות של ישראל כוללות את שחרור כל החטופים, שחרור מיידי של הנשים, ואי סיום המלחמה בתום העסקה. הנגבי גם התייחס לסוגיית רפיח. "אנחנו בטוחים שכשהצבא יקבל את אישור הדרג המדיני לפעולה ברפיח, נשמיד את כל גדודי חמאס, אלה שעומדים עכשיו על תילם ברפיח ובכל מקום אחר". 

ראש המל"ל נשאל על היחסים בין רה"מ לנשיא ארה"ב, וטען: "אנחנו שומעים את השיח בין ראש הממשלה לנשיא ביידן. אין מחלוקות גדולות. הידידות מופגנת ואין מחלוקות". על סוגיית "המדינה הפלסטינית", אמר: "האשם העיקרי שאין מדינה פלסטינית הוא רה"מ נתניהו".

"ראש הממשלה אומר שאנחנו לא רוצים לשלוט בפלסטינים ולכן הניהול צריך להיות בידם", הוסיף בנוגע לסוגיה. "לעולם לא נאפשר ריבונות זרה ביהודה ושומרון. אני רואה הרבה מאמרים לאורך השנים שהאשם שבכך שאין מדינה פלסטינית זה בנימין נתניהו, ואני חושב שהוא שמח באשמה הזו". 

על נורמליזציה עם סעודיה, אמר: "המלחמה קצת עיכבה את הסיפור. האמריקנים מאוד רוצים, הסעודים מאוד רוצים וישראל מאוד רוצה. המועד שהאמריקנים קבעו להשלמת המהלכים הוא באזור מאי-יוני. הסעודים והאמריקנים יידעו להגיע להסכים ביניהן, אבל ישראל לא תשלם מחיר של מדינה פלסטינית. לא נאפשר לעולם ריבונות זרה ביהודה ושומרון. הסיבה שאין הסדר היא לא בגלל ישראל".

ראש המל"ל נשאל על המלחמה בצפון, וענה: "אנחנו כל יום הורגים מחבלים כדי שיבינו את מחיר התוקפנות כלפינו. אני חושב שבחיזבאללה מתחילים להבין את המחיר, לעולם ישראל לא תאפשר לכוח רדואן לחזור ל-6 באוקטובר. זה מה שתובעים מאיתנו התושבים".

"הלחימה לא הסלימה לאזרחים מול אזרחים. זה צבא מול צבא", המשיך ראש המל"ל. "זה יכול להימשך, ואני גם מעריך שזה יימשך חודשים כי המטרה של חמאס הייתה שנסיים את המלחמה בעזה. נשיג את המטרות שבעזה עד האחרונה שבהן ואז נתפנה לעניין הלבנוני. אני תמכתי בהחלטה שלא להילחם בשתי זירות. אנחנו נחזיר את התושבים למקום שאין בו כוח רדואן על הגבול, בדרך דיפלומטית ומדינית, ואם לא - בדרך צבאית. אם זה לא יושג בדרך מדינית, ניאלץ להשיג את זה בדרך צבאית".