N12
פרסומת

אלפים בהפגנה נגד הממשלה בת"א, שבעה נעצרו

אלפים הפגינו בתל אביב בדרישה להדיח את הממשלה וללכת לבחירות • בסיום ההפגנה הם צעדו לדרך בגין וניסו לחסום אותה • המשטרה הכריזה על "הפגנה בלתי חוקית" בצומת קפלן ועצרה שבעה חשודים בהפרת הסדר הציבורי • תיעוד חריג: רכב נוסע באיילון עם מפגין על מכסה המנוע, המשטרה פתחה בחקירה

אור רביד
יולן כהן
פורסם: | עודכן:
הקישור הועתק

אלפי בני אדם הפגינו הערב (שבת) נגד הממשלה ובקריאה להקדמת הבחירות בתל אביב ובשורת מוקדים נוספים ברחבי הארץ. כמה עשרות מפגינים חסמו לסירוגין את נתיבי איילון לשני הכיוונים והתיישבו על הכביש. אחד מהם עלה על מכסה מנוע של רכב - והנהג המשיך לנסוע בפראות. המשטרה פתחה בחקירה.

בסיום ההפגנה צעדו המפגינים לדרך בגין ולצומת עזריאלי, וניסו לחסום אותם. המשטרה הכריזה על "הפגנה בלתי חוקית" בצומת קפלן, עצרה שבעה מפגינים בחשד להפרת הסדר הציבורי ורשמה 18 דוחות תנועה על הפרעה לתנועה. במקביל, שלוש מכת"זיות הוצבו בכוננות סמוך לתחנת רכבת השלום.

במשטרה טענו כי מרבית המשתפפים שהגיעו להביע את מחאתם הערב עשו זאת על פי החוק ובהתאם לסיכום של המשטרה עם המארגנים. עם זאת, כמה מאות מפגינים החלו בתהלוכות לא מתוכננות ברחובות הסמוכים, הפרו את הסדר הציבורי, חסמו צירים והתעמתו עם השוטרים. כתוצאה מכך, 7 מפגינים נעצרו.

"בתום המחאה רוב הציבור התפנה מהמקום ואף חלקם הודו למשטרה על האבטחה והשמירה על הסדר", נכתב בהודעת המשטרה. "במקביל, התקבצו מספר מפגינים על צומת עזריאלי ומנחם בגין באופן בלתי חוקי, והחלו להפר את הסדר ולהתעמת עם השוטרים וכל זאת על מנת לפגוע במרקם התקין של שגרת החיים, תוך ניסיונות לחסום צירי תנועה, ולמנוע את חופש התנועה מכלי רכב שנעו על הצירים. במהלך ההפגנה הבלתי חוקית, נעצרו 7 מפירי סדר שהועברו לחקירה בתחנת המשטרה. בתוך כך נרשמו 18 דוחות תנועה על הפרעה לתנועה. כלל הכבישים נפתחו לתנועה".

רכב נוסע באיילון עם מפגין על מכסה המנוע
רכב נוסע באיילון עם מפגין על מכסה המנוע | צילום: מתוך עמוד הטוויטר של אור-לי ברלב
פרסומת

במחאה השתתפו גם כמה מבני משפחות חטופים. ראומה קדם, שאיבדה את בתה, חתנה ושלושת נכדיה בטבח 7 באוקטובר, השתתפה בחסימת הכביש וזעקה: "מה נגיד? רוצים את החטופים עכשיו, היום - לא בארונות".

מפגינים נגד הממשלה חוסמים את איילון
מפגינים נגד הממשלה חוסמים את איילון
ההפגנות בתל אביב
ההפגנות בתל אביב | צילום: reuters

מורן מישל, ממובילות "בחירות עכשיו", תקפה את הממשלה בנאומה בהפגנה בקפלן: "אנחנו נלחמים על שלום העם והמדינה, והם במלחמת שלום הקואליציה - שוב מנסים לפלג, הפעם בין משפחות שכולות ומשפחות חטופים לכלל העם. עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה".

הפגנה נגד הממשלה בתל אביב
הפגנה נגד הממשלה בתל אביב | צילום: reuters
פרסומת

ההפגנות התקיימו בצל הכרזת שר הביטחון יואב גלנט השבוע כי לא יגיש את חוק הגיוס לאישור הכנסת ללא הסכמות כל מפלגות הקואליציה, וברקע הדיון בבג"ץ בעתירות נגד החלטת הממשלה שלא לגייס בני ישיבות לצה"ל חרף פקיעת תוקפו של חוק הגיוס.