למרות שסוגיית "היום שאחרי" עדיין לא נידונה בממשלה, היא רותמת אליה שחקנים אזוריים ובין-לאומיים. הערב (ראשון) פרסמנו במהדורה המוקדמת שטוני בלייר, ראש ממשלת בריטניה לשעבר, הגיע בשבוע שעבר לישראל לסדרת פגישות.

בלייר נפגש גם עם ראש הממשלה נתניהו וגם עם השר גנץ בפגישות שלא סופר עליהן לציבור. המטרה היא שהוא יהיה השליח שבעצם יתווך בין הרצונות הישראליים לגבי "היום שאחרי" ובין מדינות ערב המתונות. בנוסף, הוא גם יבדוק מחדש את האפשרות של קליטת פליטים מעזה במדינות העולם.

בלייר ונתניהו (צילום: קובי גדעון לע"מ)
נתניהו וטוני בלייר, 2013 | צילום: קובי גדעון לע"מ

טוני בלייר למעשה עוסק ב"יום שאחרי" מבלי שהממשלה עצמה החליטה או שרטטה את הקווים המדיניים בנושא. זאת על רקע העובדה שנתניהו מנע את הדיון בקבינט המלחמה בעניין המצב ברצועה בתום המלחמה. רק ביום שלישי הקרוב ידון בנושא הקבינט המדיני ביטחוני בנושא, וגם באופן חלקי ולא בכל המרכיבים.

מטעם טוני בלייר נמסר בתגובה: "הדיווחים כאילו לטוני בלייר יש קשר לפינוי מרצון אינם נכונים, לא היה דיון כזה והוא גם לא מתכוון לשקול את זה". 

לגבי הדיון שתוכנן לפני שלושה ימים ונדחה, הציונות הדתית הוציאה הודעה ובה זעמו שהמהלך נעשה בחוסר סמכות. לאחר מכן, כעבור כמה שעות, נתניהו החליט שלא הקבינט המצומצם ידון בנושא זה אלא הקבינט המורחב, שבו חברים גם סמוטריץ' ובן גביר.