הערב (רביעי) פרסמנו בחדשות 12 כי 15 שופטי בג"ץ השלימו בימים האחרונים את פסק הדין בעתירות נגד חוק הסבירות: שמונה שופטים, בראשות הנשיאה בדימוס חיות, כתבו החלטה בעד הפסילה. שבעה שופטים, בהם השופט סולברג, התנגדו לפסילה. הפרסום עורר הדים במערכת המשפטית ובמערכת הפוליטית.

ברשות השופטת השיבו כי "כתיבת פסק הדין טרם הושלמה". עוד הוסיפו כי שם "רואים בחומרה רבה הדלפות בלתי מוסמכות, וש"פסק הדין יפורסם לאחר שתושלם כתיבתו". התנועה לאיכות השלטון, העותרת המרכזית בעתירה, דרשה ש"היועצת המשפטית תפתח לאלתר בחקירה פלילית על הדלפת טיוטת פסק הדין".

יו"ר ועדת חוקה שמחה רוטמן תקף בחריפות. "פסק דין תקדימי המשנה את עקרונות היסוד של מדינת ישראל על חודו של קול הוא מעשה חסר אחריות לאומית", מסר רוטמן. "אני קורא לבית המשפט העליון ולשופטיו להתעשת ולהתחבר לרוח האחדות והאחריות המפעמת בכל שדרות הציבור, ולהימנע מיצירת מחלוקת לא נדרשת בעם".

השר בצלאל סמוטריץ' יצא נגד ההחלטה המסתמנת: "יש מי שמתעקשים להחזיר אותנו ל-6 באוקטובר. פסילת חוק יסוד לראשונה בתולדות המדינה במחטף וברוב דחוק, מצערת ומעמיקה עוד יותר את הפילוג והמחלוקת ואת חוסר הבנת גודל השעה. כפי שהכנסת לא מקדמת כעת חוקים במחלוקת, כך ראוי ומצופה משאר מוסדות השלטון".

חה"כ קארין אלהרר, החברה בוועדה לבחירת שופטים, הגיבה: "הניסיון להשפיע על פסיקת ביהמ"ש העליון ולשנות את חוות הדעת של השופטים שדלפו היא פסולה ובזויה. הטיעונים של שמירת האחדות בעת מלחמה הם מגוחכים. על השופטים לפסוק ללא מורא ובאופן עצמאי. בלתי נתפס שאין מוסד אחד של המדינה שהממשלה הרעה הזאת לא מנסה להרוס".

מטעם מטה מחאת עובדיי ההייטק נמסר כי "ביטול עילת הסבירות הוא שם קוד למינויים פוליטיים של עבריינים וחסרי ניסיון. ראינו לאן זה הביא אותנו. מ-7 באוקטובר זה ברור - זה עולה לנו בדם; אם החשיפה הזו נכונה, זה סימן שהסבירות וההיגיון הבריא חוזרים לישראל. אין לנו ברירה, אחרת נמשיך לשלם בדם".

"מהרגע בו הגשנו את העתירה לביטול עילת הסבירות הדגשנו כי יש לקבל בהכנעה כל פסיקה של בית המשפט העליון", כתב ראש לשכת עורכי הדין עמית בכר. "ככל ובית המשפט העליון יבטל את עילת הסבירות, הרי שלא מדובר ב'מהפכה', אלא בפסיקה שהולמת את החקיקה ואת עקרונות היסוד".