מרד בליכוד? התוכנית המשפטית של יריב לוין הפכה למעין התוכנית של הליכוד וכל מי שלא מיישר קו מוגדר "מורד בליכוד" או "מורד במנהיג הליכוד נתניהו". שורת הח"כים שהחליטה להגיב בשבוע שעבר, ראתה אחרי "תמונות הניצחון" מהמליאה והשבוע המטלטל שאם ככה הם ימשיכו, עם הלחמה מוחלטת בין התוכנית של לוין, ובין תוכניות הליכוד והקואליציה - קרב הירושה של היום שאחרי נתניהו נגמר לפני שהוא התחיל.

עם החקיקה המשפטית, לוין נהיה ל"מנהיג החדש" וכולם צריכים ליישר איתו קו. בנוסף לאידאולוגיה שמציגים הח"כים פתאום, רואים גם הרבה מאוד פוליטיקה. הסיפור המשפטי כבר הפך למדיני, לחברתי ולכלכלי. אדם אחד לקח את המושכות, ו"הח"כים המורדים" רוצים שנתניהו יחזור להוביל את האירוע. יש כאלה שאומרים שיש לחוקק רק בהסכמה, ויש שרוצים תוכנית אחרת ומתונה יותר שיוביל נתניהו. 

גם רה"מ שרוצה להתקדם בחקיקה לא יכול לומר "רק בהסכמה", כי אז אין מי שידבר איתו. נתניהו מכוון בכל זאת למשהו מתון יותר שהוא זה שיוביל. האם הוא יילך עד הסוף עם התוכנית של לוין? לכך הוא כבר איבד את הרוב. 

אם נשאל את הח"כים בליכוד על "מרד" במפלגה - מבחינתם אין דבר כזה. "יש רצון להגיע להסכמות רחבות וחייבים לעשות הכול על מנת להגיע לזה", נמסר לנו מלשכתו של חה"כ אלי דלל שבשבוע שעבר שויך ל"קבוצת המורדים". "בליכוד לא כולם חושבים אותו הדבר, זו לא משטרת מחשבות כמו במפלגות אחרות, וכל אחד יכול להביע את דעתו".

חה"כ טלי גוטליב מהליכוד אמרה הבוקר בכאן רשת ב' כי "אין בליכוד מרד", וכי "אף אחד לא פועל על דעת עצמו בעניין". לדבריה של גוטליב, "נתניהו שם את הרפורמה בקצה סדר העדיפויות שלו, היא לא על השולחן ולכן ח"כים מדברים באופן הזה. הכול מתואם עם נתניהו, זה משחק כוחות על ראשו של השר לוין. הם מנסים להחליש אותו".

דבריהם של הח"כים מגיעים לאחר שבשבוע שעבר "נפרץ הסכר", וכמה ח"כים ושרים טענו כי הליך החקיקה של המהפכה המשפטית כפי שהתרחש עד כה - לא יימשך במתכונתו הנוכחית. כך למשל יו"ר ועדת החוץ והביטחון של הכנסת, חה"כ יולי אדלשטיין, אמר בריאיון ל"פגוש את העיתונות": "מעכשיו מתאמים איתי מה עולה להצבעה, אם לא - כנראה יצטרכו להסתדר בלעדיי".

"הסיפור שלפיו כל פעם מישהו שם וטו בקואליציה ומאיים כשיש פשרה - נגמר", המשיך אדלשטיין. "מעכשיו יצטרכו להגיד מא' עד ת' מה עולה להצבעה, מתי עולה ובאיזה נוסח. זאת המציאות החדשה, וזה הלקח שלי. צריך לעשות שינויים בהסכמה רחבה או בנוסח שמקובל על רוב הציבור, אבל אסור שמישהו יקבע באיומים".

עוד לפני כן, יו"ר ועדת הכלכלה חה"כ דוד ביטן מהליכוד אמר בכנס של מיזם "הלילה לא לומדים תורה" במסגרת אירועי ט' באב: "בשלבים הבאים נתערב, לא נאפשר יותר שבן אדם אחד יקבע את מה שקורה", בתוך שהוא מעביר מסר לשר המשפטים יריב לוין ולראש הממשלה נתניהו.

 

גם שרת המודיעין גילה גמליאל נשמעה בשיחות סגורות כמי שסבורה ששר המשפטים "חטף" את הליכוד. במשך חודשים מתרעמת גמליאל בשיחות סגורות ששר המשפטים לוין מכר את הליכוד בהסכמים הקואליציוניים ולכן הוא מקבל גיבוי אוטומטי מבן גביר. לא בכדי מיהר יו"ר עוצמה יהודית לצייץ השבוע: "אולי יש כאלה ששכחו, אנחנו לא שכחנו: העם בחר ימין".

בשבוע שעבר התייחס גם השר אופיר אקוניס נתפס כמרדן לאחר שאמר לתוכנית "הנבחרים" ברדיוס 100fm על כינוס הוועדה לבחירת שופטים: "זה להחלטתו של שר המשפטים, אני חושב שאין שום סיבה שלא לכנס את הוועדה לבחירת שופטים כדי למנות שופטים בבתי משפט מקומיים ומחוזיים. למנות לבתי משפט השלום, לענייני משפחה... אלה שופטים שבהחלט אפשר למנות".

שר החקלאות אבי דיכטר מהמפלגה הגדיל ופרסם פוסט בפייסבוק ובו כתב: "בניגוד לקולות כאלה ואחרים, אני לא מתעלם מהשבר הקשה שעובר עלינו. הריב חוצה בינינו, המחלוקת משסעת. כל צד מאשים את הצד השני, בדיוק כמו אז, בימים שלפני חורבן הבית השני".

"ברור לחלוטין ש'הבריונים' השורפים את אסמי המזון, ושאותם צריך לרסן בכל דרך - עובדים ופועלים עם כללים משלהם ולא לטובת העם והמדינה", המשיך דיכטר. "בדיוק כמו ביום הכיפורים של שנת 1973, 'בריונים' של קונספציה, סיכנו מאוד את המדינה מבחינה ביטחונית וצבאית. כך היום, ישנם 'בריונים' המסכנים את המדינה בגרירה לחקיקה קיצונית, או בסחיפה למחאה קיצונית ואלימה. השפויים משני הצדדים, שהם הרוב המוחץ, נגד ה'בריונים' מכל צד, שהם מיעוט הרוצה לפוצץ".