הדחיות, אכזבת הרבנים והדרישה להתפשרות: ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש היום (ראשון) עם ראשי הקואליציה, לדיון בנוגע לקידום חוק הגיוס. אישור פטור גורף לחרדים עלול מבחינת ראש הממשלה לתדלק את המחאה נגד צעדי הממשלה. עם זאת, החרדים התעקשו כי יש לקדם את החוק בהקדם, ואיימו כי לא יצביעו עם הקואליציה עד שהחוק יאושר.
גם בפגישה היום לא נרשמה פריצת דרך, אך סוכם "להוריד פרופיל" בנושא ולהמשיך בהידברות. ראשי הסיעות החרדיות התעקשו בישיבה על פטור מלא מגיוס ועל חסינות מביקורת שיפוטית בחקיקה בנושא. מהעבר השני, נתניהו ולוין היו מעוניינים במתווה מרוכך, ולדון בחסינות מביקורת שיפוטית רק אם החוק אכן ייפסל בבג"ץ.
לפני הישיבה נועד ראש הממשלה נתניהו עם יו"ר דגל התורה משה גפני, בניסיון לרכך את עמדתו. בחברה החרדית מבינים שיש צורך להתפשר, ויש מי שמביע תמיכה במתווה הגיוס של יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ. עם זאת, המתווה נתקל במכשול פוליטי, מאחר שחברי הכנסת החרדים לא יכולים לתמוך בו בפומבי.
לפי המתווה שהציע גנץ, חרדי שירצה ללמוד תורה יוכל לעשות כן, אך השאר יצטרכו לשרת את המדינה בדרך כזו או אחרת. "הכי טוב היה אם גנץ היה מעביר את זה בממשלה הקודמת", הודה פוליטיקאי חרדי. באופן כזה הם היו יכולים לתקוף מהאופוזיציה את החקיקה, אך מן העבר השני גם ליהנות מהתוצאה שלה.
החרדים דרשו ונדחו, האם עכשיו יצטרכו להתפשר?
חברי הכנסת החרדים דרשו את קידום חוק הגיוס עוד לפני כינון הממשלה, אך הסתפקו בהבטחה לאשר אותו במסגרת ההסכמים הקואליציוניים. מאז שהוקמה הממשלה הרבה מים זרמו בירדן, אך חוק הגיוס לא אושר על ידי הכנסת. הפוליטיקאים החרדים חזרו פעם אחר פעם לרבנים והודיעו על דחייה בחקיקה. כעת דורשים מהם - לרכך את ההסדר.
במקביל, תוקפו של חוק הגיוס הקודם פקע, בעקבות פסיקת בג"ץ שקבעה כי החוק פוגע בשיוויון. למרות הדחיות הרבות שהכנסת קיבלה, חוק גיוס חדש לא חוקק ותלמידי הישיבות יתחילו את השנה החדשה כמעמדם המשפטי לא ברור.