השר דודי אמסלם התראיין היום (שלישי) בגלצ וטען שיש מרד בתוך הצבא. לדברי אמסלם, שנשאל על מצב הכשירות של צה"ל, "לא האמנתי שהצבא יגיע למה שיגיע. אני רואה בזה מרד בתוך צה"ל. אני לא מאמין שזה במדינה דמוקרטית, זה חמור ביותר".

"זו לא קבוצת קציני מילואים. יש מרד בתוך צה"ל", קבע אמסלם. "מי שמורד בתוך הצבא, בכל צבא רגיל, מטפלים במורדים כמו שאמורים לטפל במורדים, ולכן אני רואה את זה כדבר חמור מאוד, ולהערכתי בלי קשר לרפורמה כזו או אחרת יהיו לזה השלכות עתידיות חמורות ביותר על המדינה".

דבריו של אמסלם עוררו שלל תגובות וגינויים במערכת הפוליטית, ובהן תגובתו החריפה של שר הביטחון יואב גלנט שאמר בתום סיור שקיים עם מפקד חיל האוויר בבסיס רמון: "פגשתי באנשים הטובים ביותר במדינת ישראל, אני גאה בהם. אני ‏פונה לנבחרי הציבור - אם אינכם מתאפקים, תתקפו אותי, את שר הביטחון, אני ממונה על הרמטכ"ל ומפקד חיל האוויר. הוציאו את צה"ל מהדיון הפוליטי, זהו כלי המגן המקנה חיים לעם ישראל". 

בנוסף נשאל אמסלם על הטיפול של רה"מ, שר הביטחון והרמטכ"ל ב"מרד", ואמר: "נכיר בעובדה ולא נגיד ש'חלק מהמתנדבים...' - אלה אנשים שאמורים להיות בקוקפיטים כי זה מסלול ההכשרה שלהם ומסלולם. היו מאות ואלפים בעבר, וכנ"ל יחידות כאלה ואחרות, מיוחדות - יש סרבנות ויש אי הגעה לשירות. אני שומע את מפקד חיל האוויר והרמטכ"ל - זה במשמרת שלהם. זה נכנס לדפי ההיסטוריה, ילמדו על זה בעוד 20 ו-30 שנה יידעו מי היה הרמטכ"ל ומי היה מפקד חיל האוויר ומה קרה". 

"במדינה דמוקרטית יש דרג שהוא נבחר והוא מקדם את הדברים כפי שהוא מבין בכנסת", הוסיף השר. "כשיש מחלוקת בעם מגיעים אחת לארבע שנים לקלפי. כשהחריבו את גוש קטיף זה לא היה הפיך. כאבתי את זה כאב עצום אבל הבנתי, יש החלטות. הצבא בכלל לא צד בעניין. חלק מהחיילים שעשו את זה, עשו את זה עם דמעות". 

השר במשרד המשפטים הדגיש: "מה שקורה כרגע זה שאותם הגורמים מהווים איום על מדינת ישראל ברמת הפרוטקשן. נפרק את זה בצורה פשוטה -  'אם אתם לא עוצרים את החקיקה אנחנו נפרק את הצבא', לא משנה מה קורה בגבול הצפון ומה קורה עם האיראנים, לא משנה כלום".

"הרמטכ"ל על פי החוק כפוף לממשלה, הוא לא כתב בגלי צה"ל, ולכן הוא צריך להביא ולהביע את עמדותיו, ולא רק הוא, אלא גם ראש השב"כ וראש המוסד בפורומים המתאימים. ברור לך שכרגע הנתונים הם חלק מביטחון מדינת ישראל. בואו נניח ש-100% מהטייסים לא רוצים לטוס. נסראללה עושה את החשבון ויכול להיות שבעקבות המידע הזה מחר נקבל טילים על תל אביב. זה דבר שחייב להיות חסוי ומטופל, אבל בוודאי זה התפקיד של הרמטכ"ל ומפקד חיל האוויר לטפל באותם האנשים שעושים את ההפיכה".

הרמטכ"ל הרצי הלוי (צילום: דובר צה"ל)
הרמטכ"ל הרצי הלוי | צילום: דובר צה"ל

"אחד התפקידים של השב"כ לפעול נגד החתרנות נגד מוסדות המדינה. ראש השב"כ צריך לעצור היום את אהרן ברק, אהוד ברק ואת חלוץ ודומיהם, והם צריכים לטעמי לשבת בכלא ולהינמק שם עד סוף ימי חייהם. אני משוכנע שאם זה היה הפוך ואמסלם דוד היה אומר את אותם הדברים, היו עוצרים אותו, מאשימים אותו באשמה כמעט הכי חמורה והוא היה נכנס לבית סוהר להרבה שנים".

דבריו של אמסלם מגיעים לאחר שפוליטיקאים, ודמויות אחרות ובהן יאיר נתניהו בנו של רה"מ תקפו את הרמטכ"ל וקצינים נוספים בצבא, ולאחר גינוי של שר הביטחון יואב גלנט שגיבה את הרמטכ"ל. "רא"ל הרצי הלוי הוא אחד מהקצינים המצטיינים שפגשתי בכל שנותיי בצה"ל ובמערכת הביטחון - מפקד אמיץ, ישר, ענייני, קר רוח, מעמיק ושקול. אזרחים רבים במדינה חבים לו את חייהם", אמר אתמול גלנט. "‏עם ישראל זכה שבשעות מורכבות אלו הרמטכ"ל הלוי מוביל את צה"ל".

נשיא המדינה יצחק הרצוג הגיב: "אני מגנה בתוקף את ההשתלחויות בצה"ל ובמפקדיו בימים האחרונים. אלו אמירות שפוגעות בחוסנו של צה"ל. יש לנו צבא חזק ורמטכ"ל מצוין. חיילנו בסדיר ובמילואים מסכנים את חייהם ימים ולילות. גם היום ובכל יום. כולנו חייבים להם תודה ואהבה גדולה על פעילותם להגנה על ביטחון המדינה. תרגיעו!"

רה"מ לשעבר וראש האופוזיציה יאיר לפיד הוסיף: "מפקדי צה"ל ולוחמיו אינם מורדים, הם פטריוטים ישראלים מופלאים ששומרים עלינו בחיים, אבל איך הייתם קוראים לשר שמשימת חייו היא לשסע את המדינה, ללבות שנאה ואלימות וגזענות, להשחית את המנגנון הציבורי בג'ובים למקורבים ולהוביל אותנו למלחמת אחים? אם זו לא מרידה ובגידה במדינה, אז מה כן?"

יו"ר המחנה הממלכתי, שר הביטחון לשעבר בני גנץ, הצטרף: "הפגיעה הקשה ביותר בחיילי צה"ל, בקציניו ובראשם הרמטכ"ל היא לא מה שאומרים שרים או ח"כים קיצוניים מהקואליציה. מה שפוגע בהם זה דווקא מה שלא נאמר. זה השקט הצורם של ראש הממשלה נתניהו שנותן לקיצוניים לפגוע בנכס היקר לנו ביותר".