"רפיסות וחידלון": הממשלה ממשיכה להקשיח את מדיניות אכיפת ההפגנות נגד המהפכה המשפטית - ומפנה את חיציה שוב נגד היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה. השר לפיתוח הנגב והגליל, יצחק וסרלאוף (עוצמה יהודית) הגיש היום (חמישי) עתירה נגד פרקליטות המדינה והיועמ"שית בטענה שאינה מקדמת "הגשת כתבי אישום ותביעות אזרחיות כנגד מובילי ומארגני חסימות הצירים", ואף לא מבטלת את "מכתב מדיניות ההפגנות" ומפרסמת במקומו מכתב הנחיות מפורט ועדכני.

לפי השר, אם היועמ"שית סבורה כי יש לרכך את האכיפה, עליה לכתוב זאת במסמך מנומק. "מדוע לא ייקבע בהנחיה החדשה כי בעת בחינת חסימות כבישים וצירים, וכחלק מפעילויות ימי שיבוש, יש לבכר ולתת משקל נכבד ל'זכות המוחים לחסום' – גם במחיר שיבוש משמעותי של זכויות הציבור לחופש תנועה, חירות, קנין וחופש עיסוק". עוד טען כי ההנחיה החדשה, אם תיכתב, "צריכה לכלול את כל המוחים - ללא הבדל דת, גזע, מין, צבע עור ו/או דעה פוליטית".

מפגינים נגד המהפכה המשפטית על איילון (צילום: רויטרס)
מפגינים נגד המהפכה המשפטית חוסמים את איילון | צילום: רויטרס

השר אמר כי נוכח הנסיבות והפגיעה מתמשכת, לדבריו, מתבקש בית המשפט להורות על קיום דיון מהיר ודחוף. "המשיבה טרם ביצעה כל פעולה ממשית ואפקטיבית של אכיפה בניסיון להגשים את שלטון החוק ולאפשר לאזרחי ישראל חופש תנועה, חירות, זכות קנין וחופש עיסוק", טען השר.

"ניסה להביא לאכיפה משמעותית, אולם נתקל בהתגייסות המערכת והיועצת להגנת העבריינים"

מתוך: עתירת השר נגד היועמ"שית

 

עוד הדגיש כי בעיניו "מדיניות היועצת, בתאוריה ובעיקר במעשה, מבצעת שינוי חוקתי דרמטי – יש שהיו מכנים זאת, על דרך ההפרזה הנהוגה בימים אלו, הפיכה של ממש". בהמשך קרא לאיזון זכות ההפגנה לבין הפגיעה בזכויות האדם של כלל הציבור. עוד טען כי חסימת הכבישים כי "פגיעה מכוונת ודווקאית בזכויות הציבור", וציין "ניסה להביא לאכיפה משמעותית סביב חסימות הצירים, אולם נתקל בהתגייסות המערכת והיועצת להגנת העבריינים".

היועצת המשפטית גלי בהרב מיארה (צילום: מרים אלסטר, פלאש 90)
היועצת המשפטית גלי בהרב מיארה | צילום: מרים אלסטר, פלאש 90
הפגנת תומכי הרפורמה המשפטית בביתה של היועמ"שית (צילום: פלאש 90)
הפגנת תומכי המהפכה המשפטית מול בית היועמ"שית | צילום: פלאש 90

השר וסרלאוף הסביר כי עתירתו "מוגשת במבוכה מסוימת, בשל זהות העותר, אולם מתוך הבנה כי שלטון החוק ושמירה על זכויות האזרח מחייבות את מיצוי הדין בנושא". לדבריו "התנהלות היועצת מהווה פגיעה חמורה וחסרת תקדים באמון הציבור באובייקטיביות המערכת. הרפיסות והחידלון של ראשי המערכת באכיפת החוק לא רק מאפשרות גרימת נזק ציבורי – ושמא אף מעודדות אותו – אלא שהן יוצרות קו שבר של ממש באמון הציבור במערכת אכיפת החוק כגוף ניטרלי ונטול פניות".